Rabarbrikook martsipaniga

Tugevalt martsipanimaitseline kook on eriti hea järgmisel päeval.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Tainas:

200 g toasooja võid

1.5 dl suhkrut

2 tk suurt muna

100 g kartulitärklist (u 1,5 dl)

0.5 dl nisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

Peale:

300 g rabarbrit

175-200 g martsipani

Valmistamine

Vahusta toasoe või suhkruga ühtlaseks heledaks vahuks. Lisa ükshaaval vahustades munad.
Sega kartulijahu, nisujahu ja küpsetuspulber omavahel, sega muna-või vahu sisse.
Kalla saadud pehme tainas küpsetuspaberiga kaetud või võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud 25x25 cm koogivormi.
Lõika rabarbrivarred õhukesteks viiludeks* ning puista ühtlaselt koogile. Kata riivitud või tükeldatud martsipanimassiga.
Küpseta 200kraadises ahjus 30-35 minutit, kuni kook on küpsenud ja pealt kuldne.
Lase enne serveerimist jahtuda, serveerimisel puista peale tuhksuhkrut.

* Noored rabarbrivarred võid niisama tükeldada, vanemad võib enne koorida.
LISA KOMMENTAAR

Nessy
postitatud 02.04.2011 22:46

Kuna leidsin külmast viimase karbi rabarberit, siis proovisin, ja julgen soovitada,lihtne ja hea magus suutäis.

Marju
postitatud 04.06.2011 19:40

Tegin rabarbrikooki martsipaniga. Õnnestus sedasi enam vähem, midagi nagu oleks võinud... või kuidagi... või äkki vähem martsipani või.. Aga samas oli ikka päris hea :)

Hexy
postitatud 12.06.2013 23:45

Maitsev, mina paneks pigem 175g martsipani