Anglo-itaalia kausikook

Anglo-itaalia kausikoogi teevad inglaslikuks biskviidikiht, mustsõstramoos ja põldmarjad ning itaaliapärasust lisavad mascarpone, amaretti küpsised ning limoncello liköör.

Kogus
kaheteistkümnele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

viiludeks lõigatud biskviitpõhi või keeks

200 g mustasõstrakeedist

200 g amaretti mandliküpsiseid

250 ml Limoncello sidrunilikööri

0.5 sidruni mahl

750 g põldmarju

2 muna (eralda munavalged munarebudest)

100 g suhkrut

750 g mascarpone toorjuustu

50 g mandlilaaste

Valmistamine

Lõika biskviit viiludeks ning määri viiludele 150 g moosi. Pane viilud "topeltleibadeks" kokku ja suru suure klaaskausi põhjale.

Peenesta mandliküpsised köögikombainis. Pane veidi küpsisepuru kõrvale ning puista ülejäänud biskviidikihile. Vala peale 150 ml sidrunilikööri.

Pane ülejäänud mustsõstramoos potti, lisa sidrunimahl ja kuumuta tasasel tulel. Siis lisa põldmarjad ning kuumuta veidi tugevamal tulel minut-kaks. Kalla kaussi.

Vahusta munakollased suhkruga paksuks vahuks, lisa edasi vahustades 50 ml sidrunilikööri. Lisa mascarpone ning vahusta, kuni saad paksu ühtlase kreemi. Kõige lõpus lisa veel 50 ml sidrunilikööri.

Vahusta munavalged teises kausis tugevaks vahuks ja sega ettevaatlikult sidruni-mascarpone-muna vahu hulka. Määri saadud kreem ettevaatlikult kausis olevatele põldmarjadele.

Kata kausikook toidukilega ning hoia vähemalt 4 tundi või järgmise päevani külmkapis.

Võta kausikook 40-60 minutit enne serveerimist tuppa soojenema.

Enne serveerimist rösti mandlilaastud kuival teflonpannil kuldseks ning puista need jahtunult koos mandliküpsisepuruga kausikoogi pinnale.

Nipid ja soovitused:

  • Kuna kausikook sisaldab küpsetamata muna ja ohtralt alkoholi, siis ei soovitata seda väikelastele ega rasedatele!

Retsept on pärit Nigella Lawson'i raamatust "Forever Summer" (Anglo-Italian Trifle)

LISA KOMMENTAAR