5 oksa värsket münti või 4 kotikest piparmünditeed
5 dl keeva vett
2 tl suhkrut
ohtralt jääd kuubikutena
Serveerimiseks:värsket piparmünti ja sidrunit
Vala keev vesi piparmündiokstele või teepakikestele ning lase senikaua tõmmata, kuni vesi on jahtunud.
Eemalda piparmündioksad või teepakid ja sega hulka suhkur. (Võimaluse korral jahuta jook külmkapis täielikult maha.) Vala jahtunud tee jääkuubikutega täidetud kannu, klaasidesse või termosesse.
Kaunista mündilehtede ja sidruniviiludega.
Tallinna Kaubamaja infolehe retsept. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.
Jääd tuleb ikka ohtralt varuda, sest see sulas silmnähtavalt nagu kevadine lumi. Ilmselt aitaks ka see, kui enne serveerimist hoida jahtunud teed külmkapis.
Kui jääd liiga palju panna, muutub maitse lahjaks. Muidu hästi mõnus jook, ka lastele meeldis. Serveerimiseni külmkapis hoidmine on väga hea mõte!
Piparmündi-jäätee
Sobiv jook suvistele aiapidudele.