Maapähkli-rosinahalvaa

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

3-4 dl mannat

200 g taimset õli

150-200 g kooritud jämedalt jahvatatud maapähkleid (arahhis)

1.2 l vett

5 dl suhkrut

1 tk sidrunit

100-150 g pestud leotamata seemneteta rosinaid

0.25 tl jahvatatud nelki

0.5 tl jahvatatud kaneeli

Serveerimiseks:

kaneeli ja tuhksuhkrut

Valmistamine

Kuumuta manna ja õli suurel paksupõhjalisel pannil pidevalt segades ühtlaselt läbi.
Lisa jämedalt jahvatatud maapähklid ja kuumuta pidevalt segades, kuni manna on punaka ja pähklipuru kollaka värvusega.
Siis valmista siirup: kuumuta potis vesi keemiseni, lahusta selles suhkur ja eemalda eralduv vaht. Lisada õhukeselt kooritud ja peenelt riivitud sidrunikoor, rosinad, nelk ja kaneel.
Nüüd sega saadud siirup ja pannil kuumutatud manna-pähklisegu omavahel ja keeda kaane all 5-10 minutit.
Vala kuum halvaamass vormidesse.
Jahtunud halvaa löö vormist taldrikule ja riputa üle tuhksuhkru ning jahvatatud kaneeliga.
LISA KOMMENTAAR