5 dl ehk 2 pakki vahustatavat Flora Vanilla 12% vanillikastet
200 g väikeseid šokolaadinööpe
Klopi vanillikreem vahule. Pane peotäis šokolaadinööpe kaunistamiseks kõrvale, ülejäänud haki jämedalt.
Kalla 2/3 vanillivahust 24 cm lahtikäivasse koogivormi, puista peale hakitud kompvekid. Kata ülejäänud vanillivahuga. Kata toidukilega ning pane vorm vähemalt 5 tunniks sügavkülma.
Tõsta jäätisetort vähemalt 30 minutit enne serveerimist külmkappi pehmenema. Kaunista šokolaadinööpidega.
Retsept on rootsi ajakirjast Arlaköket (2/2004, Glasstårta non stop), pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.
see on väga hea ja lihtne retsepd
Tegin selle koogi esimeseks septembriks. Minu laps ka nüüd koolilaps. Koogi sisse ja kaunistuseks panin mõlemat sorti M&M-s komme. Tekkitas sööjates elevust ja rahulolevat mõminat.
Kartsin, et on väga magus, aga ei olnudki! Tegin Lotte šokolaadinööpidega. Lapsed olid sillas :)
Proovisin järgi :). Nagu minu puhul tavaline, siis mul neid õigeid šokolaadinööpe polnud kodus ja ei viitsinud poodi sõita, siis tegin tavalistega. Serveerimisel panin juurde marju, mis minu meelest sobisid sinna hapukust lisama väga hästi. Mehele meeldis, külalised said ka osa :). Minu enda jaoks jäi natuke magus, aga see ainult minu iskilik kiiks.
Flora Vanilla jäätisetort
Rootsis valmistatakse seda lihtsat jäätist non-stop kommidega, Eestis võib kasutada M&M kompvekke või Lotte šokolaadinööpe.