Maguskartulisupp ürdiõliga

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2 tk maguskartulit e. bataati

1 tk sibulat

3 dl vett

3 dl rõõska koort

0.5 tk sidrunit

soola

valget pipart

tšillikauna

Ürdiõli:

1 dl värsket hakitud koriandrit

oliiviõli

soola

Valmistamine

Keeda kooritud maguskartulid ja hakitud sibul soolaga maitsestatud vees pehmeks. Kurna keeduvesi ja hoia alles.
Püreesta maguskartulid ja sibul, lisa koor, 3 dl keeduvett ja kuumuta keemiseni.
Maitsesta soola ja pipraga ning tšilliga.
Ürdiõli valmistamiseks peenesta koriander, lisa õli ja sool.
Jaota supp taldrikutesse ja kaunista ürdiõliga. Kõrvale paku röstitud rukkileiba.

Retsept on soomlaste Ruokala.tv veebilehelt (Bataattikeitto ja yrttiöljy)

LISA KOMMENTAAR