Mustjuured harakputkekastmega

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

800 g mustjuurt

vett

soola

Harakputkekaste:

3 tk hakitud pesa- ehk šalottsibulat

1 sl õli

4 dl aedvilja- puljongit

sidrunit (2-3 sl mahla)

soola

valget pipart

1.5 dl hakitud värsket aed-harakputke

50 g margariini

Valmistamine

Koori mustjuured ja lõika need 7 cm juppideks. Tumenemise vältimiseks hoia neid külmas vees, kuhu on lisatud veidi sidrunimahla. Keeda mustjuured kergelt soolases vees pehmeks (u 8-10 minutit).
Valmista ürdikaste: kuumuta potis õli, lisa hakitud sibul ning hauta klaasjaks. Lisa puljong ja redutseeri kastet poole võrra. Maitsesta sidrunimahla, soola ja valge pipraga. Lisa hakitud aed-harakputk ning sega ühtlaseks. Lõpuks lisa margariin ning sega, kuni saad sileda läikiva kastme.
Serveeri keedetud mustjuurtega.

Finfoodi retsept (Mustajuuret kirvelikastikkeella)
LISA KOMMENTAAR