Bulguripilaff kikerhernestega

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 l puljongit (2 kuubikust)

500 g bulgur-nisu

4 sl võid või päevalilleõli

400 g konservitud kikerherneid

soola

musta pipart

Valmistamine

Kuumuta puljong keemiseni. Sõrista bulgur vette, kata pott kaanega ning keeda tasasel tulel umbes 10 minutit, kuni bulgur on küps ja vesi imendunud.
Sega juurde või/õli*, nõrutatud kikerherned, sool ja pipar ning kuumuta uuesti läbi.
Serveeri lisandina erinevate roogade juurde.

Variatsioon:
Kaunista bulgurpilaff õlis pruuniks ja karamelliseks praetud ühe viilutatud sibulaga.

* Kui kasutada õli, siis sobib toit ka veganitele.

Retsept on Claudia Rodeni raamatust "Tamarind & Saffron" (Bulgur Pilaf with Chickpeas)
LISA KOMMENTAAR