Krõbedad vahvlid (munata)

Ka ilma munata saab krõbedaid vahvleid küpsetada, nii et see retsept sobib eelkõige neile, kes muna ei taha või ei talu.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

2 dl hapukoort

2 dl vett

3 dl nisujahu

0.5 tl soola

Valmistamine

Sega hapukoor ja vesi hoolega, siis lisa jahu ja sool. Sega tainas ühtlaseks ja lase jahedas 30 minutit seista.

Kuumuta vahvlirauad ja määri vajadusel rasvainega. Tõsta kulbiga tainast vahvlirauale ning küpseta mõlemalt poolt kuldpruuniks.

Serveeri kohe.

Retsept on pärit ühest soomekeelsest allikast (Rapeareunaiset vohvelit). Pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Silvi poistega
postitatud 22.02.2009 13:56

Meil tulid väga hääd. Asendasin osa jahust tatrajahuga ja nii saime pähklimaitselised krõbedad vahvlid

Aniitram
postitatud 11.04.2010 17:50

Mina eelistan vist ikka munaga varianti. Tuleb kuidagi õigem.

Aniitram
postitatud 28.10.2015 08:45

Pilt ka:

Hexy
postitatud 12.05.2013 18:31

Minu pere lemmikud ei olnud!

Kaare
postitatud 27.10.2015 16:23

Meile meeldisid. Meenutasid maitselt juustuvahvleid :) Hästi krõbedad, kui mitte öelda kõvad. Võiks teha ka magusat varianti - vähem soola ja 1-2 sl suhkrut.

Ene
postitatud 28.01.2016 20:12

kas hapukoort saaks ka millegagi asendada, et oleks vegan vahvlid?

Sergo
postitatud 26.02.2021 17:28

Maitsev vahvel, panin natuke suhkrut sisse, sest tahan magusamat vahvlit.