200 g hästi tumedat hakitud šokolaadi
170 g mõrkjasmagusat hakitud šokolaadi
1.25 dl vett
3 dl suhkrut
4 tl hiina viievürstisegu
225 g magedat pehmet võid tükkidena
6 suurt muna
Määri 25 cm läbimõõduga ja 5 cm kõrgune ümmargune koogivorm võiga, kata põhi küpsetuspaberiga ja määri ka paber võiga.
Pane šokolaad suurde madalasse kaussi.
Kuumuta vesi, 1.25 dl suhkrut ja maitseained keemiseni; sega, kuni suhkur on lahustunud. Kalla segu läbi peene sõela šokolaadile. Sega ühtlaseks, siis lisa või ja sega taas ühtlaseks.
Klopi munad ülejäänud suhkruga heledaks vahuks. Sega veerand munavahust šokolaadisegu hulka. Siis sega ülejäänud munavaht ettevaatlikult taina sisse.
Kalla tainas ettevalmistatud vormi ning silu pealt ühtlaseks. Pane vesivanni ning küpseta 175kraadise ahju keskosas 40-45 minutit, kuni koogi keskele torgatud varras jääb enam-vähem puhtaks (v.a. paar mahlast koogipurutükikest).
Tõsta koogivorm vesivannist välja ja lase 2 tundi restil jahtuda.
Libista õhukese noaga kook vormi küljest lahti ja kummuta kook ettevaatlikult taldrikule. Eemalda küpsetuspaber.
Lõika kook õhukesteks viiludeks ja serveeri ingverijäätisega või hakitud suhkrustatud ingveriga segatud vahukoorega.
Retsept ilmus USA ajakirjas Gourmet (September 1999, Asian five-spice chocolate cake). Pildi tegi ZOOZI.
Kook on hea,aga jube magus.Suurt tükki ei söö.Teinekord teeks poole kogusega.
"siis sega ülejäänud munavaht ettevaatlikult taina sisse" vabandust, ma ei saa aru, millise taina? retseptist on vist midagi puudu jäänud???
Tiina, alustuseks segad vee, osa suhkrust ja sulašokolaadi. Siis klopid munad ülejäänud suhkruga kohevaks vahuks. Lisad osa munavahust hoogsalt segades šokolaadisegule (=saad tainalaadse segu). Siis segad _õrnalt_ juurde ülejäänud munavahu. Seejärel kallad kogu kupatuse koogivormi.
Aasiapärane šokolaadikook viievürtsiseguga
Kuulsa Hiina viievürtsiseguga maitsestatud šokolaadikook.