180 g nisujahu
75 g kakaopulbrit
2 tl küpsetuspulbrit
250 g suhkrut
250 g keedetud peeti
3 suurt muna
1 tl vanilliekstrakti
100 g hakitud tumedat šokolaadi
Serveerimiseks:Sõelu kaussi kakaopulber, jahu ja küpsetuspulber. Lisa suhkur. Pane kõrvale.
Püreesta peedid köögikombainis. Lisa ükshaaval munad, seejärel vanilliekstrakt ja õli ning sega ühtlaseks.
Tee kuivainete keskele lohk ning kalla sinna peedipüree. Sega õrnalt läbi, siis lisa hakitud šokolaad ning sega uuesti läbi.
Kalla tainas võitatud 20 cm koogivormi. Küpseta 180-kraadises ahjus 50-60 minutit, kuni koogi keskele torgatud varras puhtaks jääb.
Peale ahjust väljavõtmist lase koogil vormis 15 minutit jahtuda. Siis võta kook vormist välja ja lase restil jahtuda. Enne serveerimist puista peale tuhksuhkrut.
Retsept on austraalia autori Jill Dupleixi raamatust "New Food" (1983, Chocolate beetroot cake). Juuresolevad fotod saatis kasutaja Thredahlia.
Kook oli super ja läheb kordamisele
Sellist kombinatsiooni peab ise proovima ja nüüd ma lõpuks sain selle tehtud.</br> Kook tuli tõesti hea, aga jäi veidi kuiv, sest ma koonerdasin õliga ja suhkrut panin ka tsipa vähem.</br> Järgmine kord võiks peeti rohkem panna, et kook mahlasem tuleks ja peedi maitse aimatav oleks, praegu kadus see täielikult ära.</br>
Tegin ka täna peedi-šokolaadikooki, Thredalia koogiretsepti kogustega (s.t pisut suuremad kui siinses retseptis)!</br> Mulle maitses ja teistelegi, k.a nendele, kes alguses koogi nime kuuldes nina kirtsutasid. :)</br> Kook tuleb ilus paks, minu ahjus küpses tunni ajaga kenasti ära. Tegin Thredalia retseptist erinevalt seda, et õli asemel kasutasin 2 dl ulatuses sulavõid (185 g-ne pakk) ja siis lisaks 1 dl õli. No mõtlesin, et mis kook see ilma võita on. Samuti lisasin tumeda šokolaadi tükke, mis olid koogi sees väga mõnusad.</br> Kook on ilusat värvi (punakas!), peedi maitset pole tõesti tunda. </br>
Nii hea kook. Mina panin koogi sisse lihtsalt riivitud peedi ja tuli ka imehea ja väga mahlane. Soovitan kõigile!
Täna õhtul võtsin asja ette ja tegin ära! :)</br> Kahjuks pilti ei saa teha, kuigi tahaks, sest see näeb tuhksuhkruga üleraputatult tõesti kena välja aga ei ole fotokat momendil.</br> Maitse poolest ootasin natuke enamat, kuid meeldis siiski.</br> Ainuke, kellele ei maitsenud, oli ema, sest natuke teine maik oli siiski juures, kuigi peeti ta ära ei tuntud ja oli tõesti üllatunud, kui seda talle ütlesin.. </br>
Kuigi see kook maitses hästi (ja köögiviljavihkajatele - üldsegi mitte punapeediselt), siis tuleb tunnistada, et ma olen õige pisut pettunud - väljanägemine oli ikka pisut parem kui maitse. Aga ma usun, et see on suuremalt jaolt minu isiklik kiiks, sest šokolaadikoogid ei ole ikkagi mu suurimad lemmikud.</br> Objektiivselt võttes oli šokolaadisust ju piisavalt ja tekstuur küll võrdlemisi pudisev, aga siiski mitte kuiv.</br>
Lisasin toore riivitud peedi et tekstuur oleks mahlasem. Suhkrut panen teinekord tsipa vähem. </br>Hea kook ja hea võimalus köögiviljavihkajatele kasulikke aineid sisse sööta.</br>
Väga hea kook:)Nagu porgandikookki, sobib seegi ideaalselt tortide tegemiseks.
Ma tegin ka riivitud toore peediga. Natuke kuivavõitu jäi. Täitsa ok, aga mul kordamisele vist ei lähe.
Ma pidin suhkru kogust nähes pikali kukkuma! Niisiis läks koogi sisse 100g suhkrut ning minu meelest oli tainas ülimagus. Hetkel on veel ahjus, seetõttu ei oska valmis toodet veel kommenteerida.
Ei ole midagi erilist. Oli hea, aga enam ei teeks.
Kuulge, lõpetagem kakao-kookide nimetamise shkolaadikookideiks, mis? Või vähemalt kasutada jutumärke.</br> Kui ma tahan shokolaadikooki teha, siis ma ei otsi kakaoretsepte. Saan aru, et ka originaalretsepti nimi on eksitav aga ärgem levitagem eksitavat ja teiste aega raiskavat infot. </br> Ehk siis neile, kes teine kord ei teeks - proovige teine kord ikka korraliku tumedama shokolaadiga. 200 gr peaks piisama. Ja siis muidugi peab suhkruga hoogu pidama. </br>Peedi kohta küll tõesti niipalju, et mingit mõtet pole seda keeta. Kõige peenema riiviga saab toorest peedist imehea täiendus ja sulab ilusti koogi sisse ära. Söövad isegi peedivihkajad. Aga garantii saan anda ainult shokolaadiga tehtud shokolaadikoogi kohta, kus õli asemel kasutatud võid. Eriti, millel lisaks sulatatud shokolaadile ka terved shokolaaditükid sees. </br>Proovige ja öelge, et teinekord ei tahaks ;)</br>
Täpselt minu mõte..Aitäh väljaütlemise eest!
oi, no see oli nii hea! siiski ma natuke muutsin retsepti: panin lisaks kakaole ka umbes 80 gr hakitud šokolaadi sisse, kasutasin täisteranisujahu (kõige suuremad kliid, mis sõelast läbi ei läinud, jäid kasutamata, kuid järgmine kord panen kõik sisse) ning suhkrut panin umbes 180 gr, mis oli täiesti piisav, sest kook tuli ülimahlane ja magus. kindlasti teen veel.
Lahe kook!!! ;))
Pigem tihkema olekuga tummine kook. Maitseb hästi.
Šokolaadi-peedikook
Šokolaadi-peedikook kõlab esialgu küll võõrastavalt, ent Austraalias on see väga populaarne kook. Peedikoogi idee on sama, mis porgandikoogil - aedvili teeb koogi mahlaseks ja naturaalselt magusaks.