Pastinaagisupp õuntega

Flaami retsept, kus pastinaagi asemel võib kasutada ka porgandit.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 keskmise suurusega sibul

1 küüslauguküüs

650 g kooritud pastinaaki

1 hapukas õun

2 sl õli

40 g nisujahu

1,2 l kanapuljongit

soola ja musta pipart

serveerimiseks maitsestamata jogurtit

Valmistamine

Koori ja haki sibul, tükelda pastinaak väikesteks kuubikuteks. Koori õun, eemalda südamik ja tükelda kuubikuteks.

Kuumuta paksupõhjalises potis õli, lisa sibul, pastinaak ja õun ning kuumuta aeg-ajalt segades umbes 5 minutit.

Lisa jahu, sega hoolikalt ja kuumuta korraks läbi.

Nüüd lisa vähehaaval pidevalt segades puljong ja keeda tasasel tulel umbes 20 minutit.

Püreesta supp, pane uuesti potti ja kuumuta keemiseni.

Serveerimisel pane supile "silmaks" veidi maitsestamata jogurtit.

Loe veel:

Retsept ilmus ajalehes Maaleht (Sirje Rekkor, "Pühapäevalõuna flaami moodi"), pildi tegi VIKE.

LISA KOMMENTAAR

Vike
postitatud 27.04.2011 21:34

Panin supile vedelikku rohkem (ca 1,5l), sest minu jaoks jäi selle koguse jahuga see liiga paks.