1 keskmise suurusega sibul
650 g kooritud pastinaaki
1 hapukas õun
2 sl õli
40 g nisujahu
1,2 l kanapuljongit
soola ja musta pipart
serveerimiseks maitsestamata jogurtit
Koori ja haki sibul, tükelda pastinaak väikesteks kuubikuteks. Koori õun, eemalda südamik ja tükelda kuubikuteks.
Kuumuta paksupõhjalises potis õli, lisa sibul, pastinaak ja õun ning kuumuta aeg-ajalt segades umbes 5 minutit.
Lisa jahu, sega hoolikalt ja kuumuta korraks läbi.
Nüüd lisa vähehaaval pidevalt segades puljong ja keeda tasasel tulel umbes 20 minutit.
Püreesta supp, pane uuesti potti ja kuumuta keemiseni.
Serveerimisel pane supile "silmaks" veidi maitsestamata jogurtit.
Retsept ilmus ajalehes Maaleht (Sirje Rekkor, "Pühapäevalõuna flaami moodi"), pildi tegi VIKE.
Panin supile vedelikku rohkem (ca 1,5l), sest minu jaoks jäi selle koguse jahuga see liiga paks.
Pastinaagisupp õuntega
Flaami retsept, kus pastinaagi asemel võib kasutada ka porgandit.