Neeruraguu viini moodi

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

600 g vasikaneeru

5 dl lahjat keefirit või hapupiima

1 sl lahjendatud äädikat

50 g searasva

1 sl nisujahu

1 sl kontsentreeritud tomatipastat

20 g juursellerit

soovi korral porgandit

200 g (konservitud) šampinjone

100 g konservitud rohelisi herneid

2 sl sidrunimahla

loorberilehte

soola ja musta pipart

Valmistamine

Eemalda neerudelt kelme ja pese neerud hoolikalt jooksva külma vee all. Lõika neerud pikuti pooleks ja leota 2-3 tundi keefiris või hapupiimas.

Loputa neerud ja keeda väheses äädikaga maitsestatud vees küpseks.

Lõika neerud viiludeks ja prae kuumas searasvas. Lisa tomatipüree, vähese veega segatud jahu (soovi korral kuumuta jahu eelnevalt rasvas) ja tükeldatud seller ning porgandid. Lisa sidrunimahl, herned ja seeneviilud.

Maitsesta soolaga, lisa loorberileht ja hauta vaiksel tulel 20 minutit.

Serveeri sulavõiga ülekastetud keedukartulitega. Enne lauale andmist puista neerudele hakitud peterselli.

Loe veel:

Retsept on pärit Peeter Kardi artiklist "Köögikiri: Toite rupskitest", mis ilmus ajalehes Postimees (23.1.1999)

LISA KOMMENTAAR