Lõika tomatid neljaks, eemalda seemned ning lõika viljaliha kuubikuteks. Kuumuta tomatikuubikuid võis, lisa sidrunimahl, kanapuljong ja poolitatud tšillid. Keeda 5 minutit.
Lisa kurkum ja suhkur. Lisa lõhekuubikud ning keeda 5 minutit. Maitsesta soola ja pipraga, lisa seesamiõli.
Puista supile hakitud murulauku ja serveeri.
Retsept on soomlaste K-Marketi lehelt (Keltainen tomaatti-lohikeitto). Pildi tegi HEXY.
Väga hea supp!! Isegi mu isa kes ei söö kahtlaseid toite sõi ja kiitis. Tšillipipart panin vähem, sest kartin, et muidu laps ei söö, kurkumit unustasin osta.
Kollane tomati-lõhesupp
Selle lõhesupi värvib kuldseks kollajuur e. kurkum. Lõhe asemel võib supi teha ka forellifileest.