Kollane tomati-lõhesupp

Selle lõhesupi värvib kuldseks kollajuur e. kurkum. Lõhe asemel võib supi teha ka forellifileest.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 kg kollast tomatit

1 sl õli

0.5 sidruni mahl

1.5 dl kanapuljongit

1-2 punast tšillikauna

0.5 tl kollajuurt ehk kurkumit

1 tl suhkrut

400 g lõhefileed

soola ja musta pipart

1-2 sl tumedat seesamiõli

murulauku

Valmistamine

Lõika tomatid neljaks, eemalda seemned ning lõika viljaliha kuubikuteks. Kuumuta tomatikuubikuid võis, lisa sidrunimahl, kanapuljong ja poolitatud tšillid. Keeda 5 minutit.

Lisa kurkum ja suhkur. Lisa lõhekuubikud ning keeda 5 minutit. Maitsesta soola ja pipraga, lisa seesamiõli.

Puista supile hakitud murulauku ja serveeri.

Retsept on soomlaste K-Marketi lehelt (Keltainen tomaatti-lohikeitto). Pildi tegi HEXY.

LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 17.08.2010 14:55

Väga hea supp!! Isegi mu isa kes ei söö kahtlaseid toite sõi ja kiitis. Tšillipipart panin vähem, sest kartin, et muidu laps ei söö, kurkumit unustasin osta.

Pille
postitatud 19.01.2024 13:14

Hexy pilt: