Praetud kalkun Maroko moodi

Lihtne roog, kus esmalt marineeritakse kalkunifileeribasid vürtsides ja siis praetakse kiiresti pannil.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 punane tšillikaun (eemalda seemned ning haki peenelt)

1 tl tšillihelbeid

2 purustatud küüslauguküünt

1 sidruni mahl

1 tl jahvatatud kaneeli

2 tl jahvatatud vürtsköömneid

4 sl sultana rosinaid

4 sl piinia- või seedermänniseemneid

2 sl oliiviõli

600 g ribadeks lõigatud kalkuniliha

1 poolitatud ja viilutatud apelsin

4 sl hakitud värsket münti

soola ja musta pipart

Valmistamine

Pane hakitud tšillipipar, tšillihelbed, küüslauk, sidrunimahl, kaneel, vürtsköömned, rosinad, piiniapähklid, pool oliiviõlist ja 1 tl soola kaussi ning sega hoolega. Lisa kalkuniribad ja lase umbes pool tundi külmkapis maitsestuda.

Kuumuta ülejäänud õli suurel praepannil keskmisel kuumusel. Lisa kalkuniribad ja prae pidevalt segades 1-2 minutit, kuni liha kergelt pruunistub.

Sega, lisa apelsiniviilud ja prae veel 2-3 minutit, kuni kalkun on küps. Sega juurde hakitud münt ning serveeri väherasvase jogurti ning aurutatud riisi või kuskussiga.

Veinisoovitus:

  • Mahe vaarikamaitsega Maroko roseevein või mahlane Hispaana Rosado.

Loe veel:

Retsept on briti ajakirjast Delicious (March 2004, Pan-fried Moroccan turkey). Pildi tegi Nami-Nami kasutaja Vike.

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 13.09.2009 07:39

Tegin õhtuks, juurde kuskuss. Väga maitsev. Mees käis veel hiljem mainimas, et ikka väga hea oli

Vike
postitatud 19.01.2021 17:20

Kuna ma olin õnnistatud kalkunifilee üleküllusega, siis proovisin selle retsepti ära. Väga lihtne ja väga maitsev! Teen teinekordki!