1 punane tšillikaun (eemalda seemned ning haki peenelt)
1 tl tšillihelbeid
2 purustatud küüslauguküünt
1 sidruni mahl
1 tl jahvatatud kaneeli
2 tl jahvatatud vürtsköömneid
4 sl sultana rosinaid
4 sl piinia- või seedermänniseemneid
2 sl oliiviõli
600 g ribadeks lõigatud kalkuniliha
1 poolitatud ja viilutatud apelsin
4 sl hakitud värsket münti
soola ja musta pipart
Pane hakitud tšillipipar, tšillihelbed, küüslauk, sidrunimahl, kaneel, vürtsköömned, rosinad, piiniapähklid, pool oliiviõlist ja 1 tl soola kaussi ning sega hoolega. Lisa kalkuniribad ja lase umbes pool tundi külmkapis maitsestuda.
Kuumuta ülejäänud õli suurel praepannil keskmisel kuumusel. Lisa kalkuniribad ja prae pidevalt segades 1-2 minutit, kuni liha kergelt pruunistub.
Sega, lisa apelsiniviilud ja prae veel 2-3 minutit, kuni kalkun on küps. Sega juurde hakitud münt ning serveeri väherasvase jogurti ning aurutatud riisi või kuskussiga.
Retsept on briti ajakirjast Delicious (March 2004, Pan-fried Moroccan turkey). Pildi tegi Nami-Nami kasutaja Vike.
Praetud kalkun Maroko moodi
Lihtne roog, kus esmalt marineeritakse kalkunifileeribasid vürtsides ja siis praetakse kiiresti pannil.