Normandia kanahautis õunte ja seentega

Sellele muidu lihtsale kanaroale annavad põneva maitse kalvados ning flambeerimine e. leegitamine.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

4 tk luudeta nahaga kanafileed

2 tk õuna

200 g väikeseid šampinjone

6 sl kalvadost

6 sl crème fraîche'i

võid

peterselli

soola

musta pipart

Valmistamine

Maitsesta kanafileed soola ja pipraga. Kuumuta või suurel pannil vahutavaks. Lisa kanafileed ja prae tugeval tulel 10 minutit ümberringi pruuniks. Tõsta kana kõrvale.
Lisa pannile veel veidi võid. Lisa paksult viilutatud õunad ja pruunista. Tõsta õunaviilud augulusikaga kanafileede juurde.
Pane pannile poolitatud šampinjonid ja prae tugeval kuumusel pidevalt segades umbes 4 minutit, kuni seened on pehmed. Tõsta õunad ja kanafileed uuesti pannile. Kuumuta läbi.
Vala kalvados kiiresti pannile ja süüta pika tiku abil põlema. Kui leegid on kustunud, sega vähehaaval juurde creme fraiche. Sega ühtlaseks.
Hauta veel 10-12 minutit, kuni kanafileed on küpsed.
Puista peale veidi hakitud peterselli.

Retsept on briti ajakirjast Good Food (jaanuar 2000, Normandy Chicken)
LISA KOMMENTAAR