Muffinid (munata, piimata, gluteenita)

Muffinid neile, kes erinevatel põhjustel peavad vältima muna, piima ja gluteeni.

Kogus
12 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

100 g piimavaba margariini

1 dl suhkrut või fariinsuhkrut

2 dl maisijahu

1 dl riisijahu

1 dl kartulitärklist

2 tl küpsetuspulbrit

1 dl kuuma vett

1 dl mustikaid vm marju või püreestatud kibuvitsamarju või pirnipüreed

Valmistamine

Vahusta rasvaine suhkruga, lisa vaheldumisi kuivainesegu ja vesi. Lisa marjad või marjapüree.

Jaota ettevalmistatud muffinivormidesse ja küpseta 200-kraadises ahjus 10-15 minutit.

Soome Finfoodi retsept (Maidottomat, gluteiinittomat, kananmunattomat muffinssit).

LISA KOMMENTAAR

Mustikas
postitatud 22.05.2009 15:50

Tegin muffinid mustikatega, natuke jäi siduvat ainet puudu ja küpsetuspulbriga vist pingutasin üle - küpsetuspulbri maitse liiga tugev. Kui saaks muna, nisujahu ja piimatooteid süüa, siis neid tegema ei hakkaks, samas olukorras kus nende toiduainete söömine on piiratud teen kindlasti neid muffineid veel. Siduvuse parandamiseks võib-olla õuna v pirni püreed lisada.

zoozi
postitatud 12.05.2010 20:44

Pisipoja,kellele ma neid tegin,sõi rõõmuga:)Maitsesin ise ka ja oli üsna maitsev.Kasutasin õunapüreed ning suhkru asemel fruktoosi.

ÕunaIiris
postitatud 19.02.2015 12:29

Katsetasin õunatükkide ja kaneeliga ning panin igaks juhuks 1 muna ka. Suus oli küll tunne nagu liivakooki sööks :) , aga maitsel polnud vigagi. Järgmine kord peaks proovima õunapüreega siduvamaks muuta.

rita
postitatud 07.03.2015 21:39

banaani võib sidumiseks panna, see aitab hästi

Super
postitatud 28.02.2017 19:09

Väga maitsvad! Aga riisijahu polnud, asendasin toortatrajahuga. Isegi mu mees sõi, kes vegan asjadele imelikult vaatab :D