100 g maitsestamata toorjuustu
1 sl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
1 tl sidrunimahla
1 dl 35% rõõska koort
50 g tumedat šokolaadi
Kaunistuseks:riivitud šokolaadi
maasikaid või muid marju
Sega toorjuust suhkru, vanillsuhkru, sidrunimahla ja vahukoorega.
Sulata šokolaad vesivannis või mikroahjus. Sega sulašokolaad toorjuustuvahu hulka.
Serveeri väikestest magustoidupokaalidest või espressotassidest. Soovi korral kaunista šokolaadilaastude või -nonparellidega.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.
Maailmakuulus ja esimene kooreliköör Bailey’s Original Irish Cream mõeldi välja Iiri joogimeistrite poolt 1974. a. Tegemist oli täiesti uut tüüpi likööriga, mille üheks komponendiks sai rõõsk koor. Kõigest viis aastat hiljem müüs liköör, mis loodi just naistele, üle miljoni kasti aastas ning pani aluse täiesti uuele kategooriale.
Baileyse edu saladus peitub maitses, mis on pärit Iirimaa puhtast loodusest. Enam kui 90% koostisosadest on pärit just sealt, imporditakse vaid kakao ja vanilliin, mida pole võimalik kohapeal kasvatada. Baileys Irish Cream segatakse kokku ainult firmale teadaoleval meetodil ja muidugi ka ülimalt salastatud retsepti järgi. Baileyst toodetakse tänini vaid Dublinis.
Tootja: Baileysväga väga hea tuli! tegin šokolaadiga, aga üks kord šokolaadi ei olnud, ja ilma oli ka ülihea, lihtsalt teistsuguse maitsega ja pärast panin cappuccino pulbrit - jälle ülihea!
Õhuline, hapukas, maitsev :)
Lihtne toorjuustuvaht šokolaadiga
Väga lihtne ja maitsev järelroog. Šokolaad on küll magus, aga toorjuust tasakaalustab magusust. Väga mõnus dessert, eriti maasikatega :)