4 väiksemat peeti
180 g purk fetajuustu
värsket basiilikut
0.5 dl india pähkleid
0.25 dl palsamiäädikat või vaarikaäädikat
1 sl külmpressitud oliiviõli
purustatud musta pipart
Keeda peedid parajalt küpseks, arvesta umbes 30 minutit väikeste peetide puhul. Jahuta, koori ja lõika viiludeks.
Loputa fetajuust (lehmapiimafeta lõika viiludeks, kitsepiimafeta on tavaliselt juba kuubikutena).
Peenesta basiilik terava noaga, jättes paar lehte kaunistuseks.
Rösti pähklid ahjus kuldseks, haki jämedalt.
Sega palsamäädikas ja õli.
Salati serveerimiseks aseta peediviilud ja feta taldrikutele, tilguta peale veidi salatikastet ja puista peale basiilik ja pähklipuru. Jahvata pipraveskist väheke musta pipart ja kaunista basiilikulehtedega.
Serveeri näiteks krõbeda saiaga.
Soome Valio retsept (Feta-punajuurisalaatti). Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Feta-peedisalat
Maitsev salati peedi, fetajuustu ja pähklitega.
Vahendid toidu valmistamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.