Idamaine kalapada

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

400 g külmutatud saidafileed või muud valget kala

1 sl sidrunimahla

0.5 tl soola

2 dl Hiina magushaput kastet

170 g värskeid šampinjone

1 porrut

2 sl õli

0.5 tl ingveripulbrit

0.5 tl tšillipulbrit või -maitseainesegu

180 g kooritud krevette

0.5 dl maapähkleid (arahhis)

Valmistamine

Lõika veidi sulanud kalafileed umbes 5 cm viiludeks. Pane õlitatud laia ahjuvormi, maitsesta sidrunimahla ja sooalga. Määri kalafileedele umbes 1/2 dl magushaput kastet ja küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit (või mikroahjus).

Lõika seened viiludeks ja haki porru peeneks. Kuumuta pannil. Lisa 1,5 dl magushaput kastet ja maitsesta ingveri ja tšilliga. Hauta paar minutit.

Lisa sulatatud ja nõrutatud krevetid ning maapähklid. Kuumuta läbi ja maitsesta.

Võta küpsenud kala ahjust ja kata aedvilja-krevetiseguga.

Serveeri otse vormist, kõrvale paku keedetud riisi, nuudleid või makarone.

Loe veel:

Retsept on ajakirjast "Ilmoitusten reseptit" (7/2004, Kalaa itämaisittain). Pildi tegi Nami-Nami kasutaja Vernanda.

LISA KOMMENTAAR