Apelsinipart

Caneton à l'Orange on prantsuse köögi klassika. 

Kogus
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 küpsetamiseks ette valmistatud terve part

3 apelsini

soola ja musta pipart

3 sl suhkrut

0.5 dl punast veiniäädikat

4 dl kanapuljongit

2 sl maisitärklist

0.5 dl vermutit

veidi võid

apelsinilikööri

Valmistamine

Koori apelsinid kartulikoorimisnoaga ning lõika koored viiludeks. Kuumuta veiniäädikas ja suhkur, kuni segu tumeneb. Lisa apelinikooreviilud ja keeda 3-4 minutit.

Pane kolmandik apelsinikoortest pardi sisse ning küpseta parti 175-kraadises ahjus umbes 2 tundi.

Kastme jaoks kalla tekkinud praeleem potti, lisa kanapuljong ning redutseeri kastet veidi. Sega maisitärklis vermutiga, lisa kastmele. Maitsesta vähese võiga, soovi korral lisa ka veidi apelsinilikööri.

Lõika kooritud apelsinid viiludeks ning kaunista praad nendega. Serveeri praetud kartulitega.

Retsept on soomlaste Herkut.net veebilehelt (Ankkaa appelsiinikastikkeessa (Canneton à l'Orange))

LISA KOMMENTAAR