Lihtne punaveinikaste

Serveeri veiseprae juurde.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

5 dl praeleent ja punast veini (kokku)

1 väike sibul

1 sl võid

1 loorberileht

10 tera musta pipart

1 sl mustasõstrakeedist või -tarretist

1 sl ulukiliha- või veisepuljongikonsentraati

2 sl maisitärklist

Valmistamine

Peenesta sibul ning kuumuta võis. Lisa loorberileht, pipar, kurnatud praeleem ja punane vein. Keeda ilma kaaneta umbes 15 minutit, kuni pool kastmest on aurustunud ja alles umbes 3 dl vedelikku. 

Maitsesta puljongikontsentraadi ja mustsõstramoosiga, paksenda maisitärklisega. Keeda paar minutit, maitsesta.

Retsept on soome ajakirjast Herkkutori (6/2004, Helppo punaviinikastike). Pildi tegi LIISI, kes serveeris punaveinikastet pardifileede juurde.

LISA KOMMENTAAR

käkikeeraja
postitatud 10.01.2009 22:41

Tegin veiseliha juurde, kuna need ained olid mul kodus lihtsalt olemas - punane vein, mustasõstramoos ja pühade ajal tehtud kana ahjupannile kogunenud leem. kaste tuli tõesti übermaitsev!

Liisi
postitatud 16.10.2010 21:27

Väga maitsev kaste! Mustsõstrakeedise asemel kasutasin kirsimoosi. Natuke suhkrut lisasin ka.