Murulaugumuffinid

Soolased ürdimuffinid. Murulaugumuffinid on kõige maitsvamad küpsetamise päeval.

Kogus
12 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

3 dl e. 180 g nisujahu

1 dl kaerahelbeid

2 tl küpsetuspulbrit

1 tl sinepipulbrit

0.5 tl meresoola

2 dl piima

50 g sulatatud võid

1-2 tl vedelat mett või vahtrasiirupit

1 dl hakitud murulauku

Valmistamine

Sega kuivained omavahel.

Sega piima hulka hakitud murulauk, veidi jahtunud sulavõi ja mesi/vahtrasiirup. Kalla piimasegu kuivainesegu hulka ja sega võimalikult kiiresti kokku (st sega nii vähe, kui võimalik!)

Jaota võitatud või pabervormidega vooderdatud muffinivormidesse.

Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 15 minutit.

Loe veel:

Pildi tegi Juta Kübarsepp

LISA KOMMENTAAR

Liilia
postitatud 07.05.2010 15:02

muidu maitsesid üllatavalt hästi, aga mind häiris natuke see mee magusus. ühesõnaga võiks mett vähem panna.

Pille
postitatud 16.05.2016 10:24

Liilia tehtud foto:

Kardemon
postitatud 28.01.2011 00:05

Tegin sama retsepti järgi muffineid aga murulaugu asemel kasutasin porrut. Väga hea jäi! Porrurõngad panin kaunistuseks kah. Tegin 2 korral... teisel korral panin 1sl mett. Siis jääb mõnusam! Olen söönud ka tilliga tehtud (muus osas retsept sama).

Hexy
postitatud 15.05.2016 22:54

Mõnusad muffinid.