Vala rõõsk koor potti, lisa vanillikaun (tee sisselõige ja kaabi seemned samuti potti). Kuumuta peaaegu keemiseni. Eemalda pott tulelt. Vahusta kuumakindlas kausis munakollased suhkruga heledaks vahuks, lisa riivitud sidrunikoor.
Vala kuum rõõsk koor munavahu hulka pidevalt vahustades, et kaste tükki ei läheks. Kalla segu uuesti potti ja kuumuta väga tasasel tulel (ära keeda!) 7-8 minutit, kuni kaste pakseneb ja jääb puulusika seljale pidama.
Lase kastmel jahtuda, seejärel eemalda vanillikaun (kraabi kõik seemned kastme hulka) ja sega kaste läbi.
Retsept on briti ajakirjast Good Food (November 1999, Lemon Vanilla Custard). Pildistas Martiina.
Sidruni-vanillikaste
Serveeri sidruniga maitsestatud vanillikastet õuna-, ingveri- ja/või rosinakoogi juurde.