Risoto linnumaksaga

Imre Kose retsept. "Olgu järgmine Venetost pärit retsept tõestuseks itaalia köögi võimest luua paari iseloomuliku tooraine kasutamisega patuselt hõrgutav tervik," kirjutab Imre ajalehes Postimees 30.1.1999

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

20 g kuivatatud puravikke (porcini)

1,25 dl kuiva valget veini

50 g peekonit

1 sibul

3 sl võid

250 g risotoriisi

1 l vasikapuljongit

soola ja valget pipart

4 sl riivitud Parmesani

250 g kanamaksa või pardimaksa

Valmistamine

Pane kuivatatud puravikud 2 tunniks valgesse veini likku. Lõika peekon ribadeks, sibul kuubikuteks ning passeeri potis võiga. 

Kurna seened, kuid vein hoia alles! Tükelda seened, lisa potti. Lisa riis ja kuumuta segades, kuni riis muutub veidi klaasjaks. Lisa vahepeal segades puljongit sedamööda, kuidas riis paisub. Maitsesta soola-pipra ja 2 sl parmesaniga. 

Lõika linnumaks viiludeks, pruunista võis umbes 3 minuti jooksul kuldpruuniks. Maitsesta soola-pipraga. Lisa seente leotusvedelik. 

Serveerides tõsta maksaviilud risotole ning lisa maitse järgi veel parmesani.

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR