1 pakk hõõgveini/glögi maitseainesegu
4 dl punast veini
rosinaid
kooritud mandleid
4 munamunakollast
100 g e. u 1,25 dl suhkrut
5 dl 35% rõõska koort
Keeda punaveini glögimaitseaine, paari rosina ja mandlitega, kuni alles on vaid 1 dl vedelikku. Kurna läbi sõela ja jahuta.
Vahusta munakollased suhkruga heledaks vahuks kuumas vesivannis. Võta kauss keeva vee kohalt ja klopi segu, kuni see jahtub.
Vahusta rõõsk koor ja lisa munakollase-suhkruvahule. Lisa jahtunud glögikontsentraat. Kalla segu vormi ning pane vähemalt 12 tunniks sügavkülma.
Tõsta jäätis pool tundi enne serveerimist toasooja pehmenema. Kasta vorm korraks keevasse vette ning kummuta jäätis vaagnale.
Kaunista rosinate ja mandlipuruga. Soome retsept (Glögijäädyke)
Glögijäätis