Kuigi algselt on see retsept mõeldud süte kohal grillimiseks, siis asja ajab ära ka korralik grillpann. Serveeri grillitud tuunikala varajaste kartulite ja rohelise salatiga.
Sega esimesed kuus ained vispliga kausis ühtlaseks - saad marinaadi.
Pane majonees eraldi kaussi, sega juurde 1,5 sl marinaadi (sellest saad küüslaugu-ürdimajoneesi). Pane kõrvale.
Maitsesta tuunikalaviilud soola ja pipraga, pane marinaadikaussi ja lase tund aega toatemperatuuril maitsestuda, aeg-ajalt kalatükke marinaadis keerates.
Määri grillrest õliga, aseta kuumade süte kohale. Grilli kalatükke vastavalt soovile (keskmiselt läbiküpsenud tuunikala jaoks grilli 3 minutit kumbaltki poolt, kokku 6 minutit).
Tõsta kalaviilule lusikatäis ürdi-küüslaugumajoneesi.
Serveeri aurutatud varajaste kartulite ja sidrunivinegretiga maitsestatud rohelise salatiga.
Retsept on Epicurious.com lehelt (Grilled tuna with herbed aioli).
Grillitud tuunikala küüslaugu-ürdimajoneesiga
Kuigi algselt on see retsept mõeldud süte kohal grillimiseks, siis asja ajab ära ka korralik grillpann.
Serveeri grillitud tuunikala varajaste kartulite ja rohelise salatiga.