Grillitud tuunikala küüslaugu-ürdimajoneesiga

Kuigi algselt on see retsept mõeldud süte kohal grillimiseks, siis asja ajab ära ka korralik grillpann.
Serveeri grillitud tuunikala varajaste kartulite ja rohelise salatiga.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Grillimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

4 sl oliiviõli

2 sl punast veiniäädikat

2 sl hakitud värsket basiilikut

2 tl hakitud värsket tüümiani e. aed-liivateed

2 tl kuivatatud estragoni

2 suurt peenestatud küüslauguküünt

1.5 dl majoneesi

4 viilu tuunikala (2,5 cm paksused viilud)

Valmistamine

Sega esimesed kuus ained vispliga kausis ühtlaseks - saad marinaadi.
Pane majonees eraldi kaussi, sega juurde 1,5 sl marinaadi (sellest saad küüslaugu-ürdimajoneesi). Pane kõrvale.

Maitsesta tuunikalaviilud soola ja pipraga, pane marinaadikaussi ja lase tund aega toatemperatuuril maitsestuda, aeg-ajalt kalatükke marinaadis keerates.

Määri grillrest õliga, aseta kuumade süte kohale. Grilli kalatükke vastavalt soovile (keskmiselt läbiküpsenud tuunikala jaoks grilli 3 minutit kumbaltki poolt, kokku 6 minutit).

Tõsta kalaviilule lusikatäis ürdi-küüslaugumajoneesi.

Serveeri aurutatud varajaste kartulite ja sidrunivinegretiga maitsestatud rohelise salatiga.

Retsept on Epicurious.com lehelt (Grilled tuna with herbed aioli).

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 04.05.2009 07:29

Tegin küll grillpanniga, kuid siiski viis keele alla, väga maitsev.:)

Pille
postitatud 23.03.2016 18:40

Zoozi tehtud foto ka:

Ott
postitatud 08.12.2010 16:41

Kust Eestis värsket tuuni üldse oleks võimalik saada?