Kihiline aedviljavorm 'Tumbet'

Mallorcalt pärit kihiline aedviljavorm, mis traditsiooniliselt küpseb cassola-nimelises savivormis. Soovi korral prae aedviljad eraldi ja laota siis kihiti vormi ning kalla kaste peale - siis pole ahju vaja.

Kogus
kahele kuni neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

400 g kartulit

400 g pommut e. baklažaani

2 magusat punast paprikat

2 sl oliiviõli

soola ja musta pipart

Kaste:

400 g konservitud purustatud tomateid

3 küüslauguküünt õhukeste viiludena

1 sl kuivatatud punet

2 sl oliiviõli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Valmista kõigepealt kaste. Sega tomatid, pune, küüslauk, oliiviõli, sool ja pipar potis, kuumuta keemiseni ning hauta tasasel tulel kaane all umbes 20 minutit.

Koori kartulid ja lõika õhukesteks viiludeks. Lõika baklažaan õhukesteks viiludeks. Lõika paprikakaunad pikkadeks ribadeks.

Kuumuta väikesel pannil õli ning prae kartuliviilud jaokaupa (1 kiht korraga) mõlemalt poolt kuldseks. Laota pruunistatud kartuliviilud umbes liitrise ahjuvormi põhja, maitsesta soola ja pipraga.

Lisa pannile veidi õli ning prae baklažaaniviilud korralikult pruuniks, laota kartulitele ja maitsesta taas soola ja pipraga.

Prae paprikaribad samas õlis kergelt läbi ning tõsta samuti vormi. Kalla tomatikaste aedviljadele.

Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni vormiroog on hästi kuum.

Serveeri soojalt või toatemperatuuril. Sobib neljale sööjale eelroaks või lisandiks või kahele sööjale põhiroaks.

Nipid ja soovitused:

  • Mallorcal serveeritakse tumbet'it tihti kala või liha kõrvale, aga see on ka väga maitsev iseseisev vegetaarne roog. 
  • Ilmselt ratatouille ja samfaina mõjutusel pannakse tumbeti sisse mõnikord ka praetud suvikõrvitsaviile, aga originaalversioonis käib siia sisse vaid kartul, paprika ja baklažaan ehk pommu.
  • Paprikat ja baklažaani ehk pommut EI tule esmalt koorida selle roa jaoks! 

Loe veel:

Jill Dupleixi retsept. 

LISA KOMMENTAAR