400 g kartulit
400 g pommut e. baklažaani
2 magusat punast paprikat
2 sl oliiviõli
soola ja musta pipart
Kaste:400 g konservitud purustatud tomateid
3 küüslauguküünt õhukeste viiludena
1 sl kuivatatud punet
2 sl oliiviõli
soola ja musta pipart
Valmista kõigepealt kaste. Sega tomatid, pune, küüslauk, oliiviõli, sool ja pipar potis, kuumuta keemiseni ning hauta tasasel tulel kaane all umbes 20 minutit.
Koori kartulid ja lõika õhukesteks viiludeks. Lõika baklažaan õhukesteks viiludeks. Lõika paprikakaunad pikkadeks ribadeks.
Kuumuta väikesel pannil õli ning prae kartuliviilud jaokaupa (1 kiht korraga) mõlemalt poolt kuldseks. Laota pruunistatud kartuliviilud umbes liitrise ahjuvormi põhja, maitsesta soola ja pipraga.
Lisa pannile veidi õli ning prae baklažaaniviilud korralikult pruuniks, laota kartulitele ja maitsesta taas soola ja pipraga.
Prae paprikaribad samas õlis kergelt läbi ning tõsta samuti vormi. Kalla tomatikaste aedviljadele.
Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni vormiroog on hästi kuum.
Serveeri soojalt või toatemperatuuril. Sobib neljale sööjale eelroaks või lisandiks või kahele sööjale põhiroaks.
Loe veel:
Jill Dupleixi retsept.
Kihiline aedviljavorm 'Tumbet'
Mallorcalt pärit kihiline aedviljavorm, mis traditsiooniliselt küpseb cassola-nimelises savivormis. Soovi korral prae aedviljad eraldi ja laota siis kihiti vormi ning kalla kaste peale - siis pole ahju vaja.