Lihtne võikana

Väga lihtne versioon india kuulsast võikanast.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g kuubikuteks lõigatud kanafileed või kanakintsuliha

1 pakk tandoori maitseainesegu (u 38 g)

200 g Kreeka jogurtit

1-1.5 tl soola

Kaste:

1 sl õli

2,5 cm jupp ingverijuurt riivituna

3-4 riivitud või purustatud küüslauguküünt

4 sl kontsentreeritud tomatipastat

2 dl vett

2 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort

1 tl jahvatatud vürtsköömneid

0,25 tl Cayenne'i pipart või tšillipulbrit soovi korral

2 tl lambaläätse lehti või 1 tl jahvatatud lambaläätse seemneid

1 tl suhkrut

soola ja musta pipart

1-2 tl garam masala maitseainesegu

75 g külma võid kuubikutena

sörts sidrunimahla

Lisaks:

hakitud värsket koriandrit

Valmistamine

Sega maitsestamata jogurt ja Tandoori maitseainesegu. Lisa kanatükid ja sega hoolega läbi. Lase umbes pool tundi maitsestuda.

Siis tõsta kanatükid ahjupannile ja küpseta 250-kraadises ahjus 15-20 minutit, kuni kanatükid on küpsed (pööra kanatükke ringi 1-2 korda).

(Seda võib teha ka eelmisel päeval; pane kanatükid kinnise karbiga külmkappi ootele). 

Kastme jaoks sega tomatipasta ja vesi mõõtekannus, lisa rõõsk koor. 

Kuumuta pannil lusikatäis õli, lisa riivitud küüslauk, ingver ja vürtsid ning kuumuta segades läbi.

Lisa tomati-kooresegu ning kuumuta keemiseni. Siis alanda kuumust ja lase podiseda, kuni kaste veidi pakseneb. Maitsesta soola, suhkru, pipra ja sidrunimahlaga parajaks. 

Pane kanatükid pannile ning kuumuta läbi.

Siis lisa tükkhaaval juurde või, kastet samal ajal tasasel tulel kuumutades. Kui või on sulanud, puista peale koriander.

Serveeri. Kõrvale paku naan-leiba ja/või basmatiiisi. 

Nipid ja soovitused:

  • Mitmete allikate järgi on võikana retseptis lambaläätse lehed või seemned pea kohustuslikud, aga on ka palju retsepte, kus neid ei mainita. Kui maitseaineriiulil neid on, siis kasuta, kui mitte, siis las olla. 

Loe veel:

Retsept mugandatud siit, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 11.02.2024 11:32

Teinud nüüdseks mitu korda, siin riisi ja koduste naanidega: