500 g kuubikuteks lõigatud kanafileed või kanakintsuliha
1 pakk tandoori maitseainesegu (u 38 g)
200 g Kreeka jogurtit
1-1.5 tl soola
Kaste:1 sl õli
2,5 cm jupp ingverijuurt riivituna
3-4 riivitud või purustatud küüslauguküünt
4 sl kontsentreeritud tomatipastat
2 dl vett
2 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
0,25 tl Cayenne'i pipart või tšillipulbrit soovi korral
2 tl lambaläätse lehti või 1 tl jahvatatud lambaläätse seemneid
1 tl suhkrut
soola ja musta pipart
1-2 tl garam masala maitseainesegu
75 g külma võid kuubikutena
sörts sidrunimahla
Lisaks:hakitud värsket koriandrit
Sega maitsestamata jogurt ja Tandoori maitseainesegu. Lisa kanatükid ja sega hoolega läbi. Lase umbes pool tundi maitsestuda.
Siis tõsta kanatükid ahjupannile ja küpseta 250-kraadises ahjus 15-20 minutit, kuni kanatükid on küpsed (pööra kanatükke ringi 1-2 korda).
(Seda võib teha ka eelmisel päeval; pane kanatükid kinnise karbiga külmkappi ootele).
Kastme jaoks sega tomatipasta ja vesi mõõtekannus, lisa rõõsk koor.
Kuumuta pannil lusikatäis õli, lisa riivitud küüslauk, ingver ja vürtsid ning kuumuta segades läbi.
Lisa tomati-kooresegu ning kuumuta keemiseni. Siis alanda kuumust ja lase podiseda, kuni kaste veidi pakseneb. Maitsesta soola, suhkru, pipra ja sidrunimahlaga parajaks.
Pane kanatükid pannile ning kuumuta läbi.
Siis lisa tükkhaaval juurde või, kastet samal ajal tasasel tulel kuumutades. Kui või on sulanud, puista peale koriander.
Serveeri. Kõrvale paku naan-leiba ja/või basmatiiisi.
Retsept mugandatud siit, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Lihtne võikana
Väga lihtne versioon india kuulsast võikanast.