Marineeritud hõbeheik

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg hõbeheiki e. hõbemerluusi või muud kala

Äädikamarinaad:

1-2 porgandit

1-2 sibulat

8-10 tera musta pipart

1-2 loorberilehte

maitse järgi soola

suhkrut

5 dl vett

2 sl 30%list äädikat

Valmistamine

Lõika porgand ja sibul ratasteks ning keeda poolpehmeks. Lisa maitseained ja viimasena äädikas ning maitse järgi suhkrut. Lase marinaadil jahtuda.

Kalla jahtunud marinaad praetud kalatükkidele ning lase mõni tund seista.

Retsept on raamatust "Kalatoite" (1982)

LISA KOMMENTAAR

t
postitatud 30.06.2009 20:30

väga maitsev, soovitan soojalt. Muide, maitseb paremini, kui heik on peenemateks tükkideks lõigatud ning seisnud marinaadis külmkapis üleöö