Pesto-kartulikarask

Traditsiooniline põhjamaine talupojatoit saab juurde Vahemeremaade köögi maitset ja lõhna.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Leib/sai
Lisategevused

Koostisosad

3 dl kartulihelbeid

4 dl vett

2 sl pestot

0.5 tl soola

1 dl odrajahu

2 dl nisujahu

Valmistamine

Sega kartulihelbed sooja veega, maitsesta soola ja pestokastmega (soovi korral kasuta järelejäänud kartuliputru või keedetud kartuleid). Lisa juurde jahud ning sega pehme, kergesti vormitav tainas.
Vajuta tainast küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile neli 1 cm paksust ümmargust karaskit või üks suur, mille võib noaga jagada neljaks osaks. Torka kahvliga augud sisse ja küpseta 225kraadises ahjus 15-20 minutit.
LISA KOMMENTAAR