200 g toasooja võid
1.5 dl suhkrut
3 muna
240 g nisujahu (4 dl)
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 dl apelsini- või sidrunimahla
100 g halvaad
Vahusta või ja suhkur kõvaks vahuks, lisa munad ükshaaval.
Sega küpsetuspulber jahuga. Riivi halvaa. Sega jahu, tsitruselise mahl ja halvaa ettevaatlikult munavahu hulka.
Kalla tainas võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud vormi. Küpseta 180kraadises ahjus umbes 1 tund, kuni keeki keskele torgatud puutikk kuivaks jääb.
Retsept on mugandus Suure Eesti Raamatuklubi raamatust "Head Isu!Suur küpsetamisraamat". Pildi tegi ZOOZI.
Mõnus keeks, oli parajalt magus ja halvaa maitset oli ka tunda.
Tegin täpselt retsepti järgi ja väga hea tuli. Täpselt õige keeks.
See halvaakeeks oli hea.
Topeltkogust leivavormiga teha ei soovita - ümbert kõrbes täiesti ära, keskelt jäi toores. Kokku oli ahjus 2 h - muidugi vahepeal katsin pealt fooliumiga ja alandasin ka temperatuuri. Ja lahti lõigates pudenes ka laiali :( Aga maitse oli väga hea! :)
Koostisainete hulgas on ka sidrunimahl, aga kui tegemiseks läheb, pole sellest enam juttugi... Kas käib sisse või on ette nähtud pärast ilmutamiseks peale valada?
Halvaakeeks
Halvaamaitseline keeks säilib hästi ja sobib sügavkülmutamiseks. Vastavalt soovile võid kasutada apelsini- või sidrunimahla, vanilli- või pistaatsiahalvaad.