Halvaakeeks

Halvaamaitseline keeks säilib hästi ja sobib sügavkülmutamiseks. Vastavalt soovile võid kasutada apelsini- või sidrunimahla, vanilli- või pistaatsiahalvaad.

Kogus
kaheksale kuni kümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

200 g toasooja võid

1.5 dl suhkrut

3 muna

240 g nisujahu (4 dl)

1 tl küpsetuspulbrit

0,5 dl apelsini- või sidrunimahla

100 g halvaad

Valmistamine

Vahusta või ja suhkur kõvaks vahuks, lisa munad ükshaaval.

Sega küpsetuspulber jahuga. Riivi halvaa. Sega jahu, tsitruselise mahl ja halvaa ettevaatlikult munavahu hulka.

Kalla tainas võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud vormi. Küpseta 180kraadises ahjus umbes 1 tund, kuni keeki keskele torgatud puutikk kuivaks jääb.

Retsept on mugandus Suure Eesti Raamatuklubi raamatust "Head Isu!Suur küpsetamisraamat". Pildi tegi ZOOZI.

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 02.04.2009 10:11

Mõnus keeks, oli parajalt magus ja halvaa maitset oli ka tunda.

Muri
postitatud 08.02.2011 18:51

Tegin täpselt retsepti järgi ja väga hea tuli. Täpselt õige keeks.

Kägu
postitatud 25.02.2011 12:38

See halvaakeeks oli hea.

Seakass
postitatud 09.07.2011 02:27

Topeltkogust leivavormiga teha ei soovita - ümbert kõrbes täiesti ära, keskelt jäi toores. Kokku oli ahjus 2 h - muidugi vahepeal katsin pealt fooliumiga ja alandasin ka temperatuuri. Ja lahti lõigates pudenes ka laiali :( Aga maitse oli väga hea! :)

Kristel
postitatud 05.06.2020 15:19

Koostisainete hulgas on ka sidrunimahl, aga kui tegemiseks läheb, pole sellest enam juttugi... Kas käib sisse või on ette nähtud pärast ilmutamiseks peale valada?