Eemalda maksalt kiled, lõika see 1 cm paksusteks viiludeks ja kuivata köögipaberiga.
Prae viilud keskmisest veidi kõrgemal kuumusel kiiresti mõlemalt poolt pruuniks. Keskelt võiksid need veidi punakaks jääda, sest pannil kõrgel kuumusel läbinisti küpseks praetud maks on kuiv ja tuim. Kes pooltoorest maksa pelgab, võib viilud vedelas hapukoorekastmes läbiküpseks hautada.
Maitsesta pannilt tõstetud maksaviilud soola ja pipraga, serveeri kohe koos keedetud riisi või kartulite ja hapukoorekastmega.
Hapukoorekastme asemel võib igale viilule asetada hakitud ürtidega maitsestatud külma ürdivõiketta, mis sulades moodustab maitsva kastme.
Retsept on raamatust "Eesti perenaise 100 rooga". Pildi tegi Nami-Nami kasutaja Sonera.
Praetud maksaviilud
Õigesti praetud maks on mahlane ja maitsev, sobides igapäevamenüüsse valmistamise kiiruse ja lihtsuse poolest.