Hapukoorekaste

Hapukoorega jahukaste, kodumaine klassika.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

Variant 1:

1-2 sl rasva või võid

1 sl nisujahu

5 dl vett või puljongit

1-1,5 dl hapukoort

soola

Variant 2:

2 sl võid

2 sl nisujahu

1 dl puljongit

200 g hapukoort

soovi korral suhkrut

sool ja musta pipart

Valmistamine

Sulata pannil või, (prae selles soovi korral 1 hakitud sibul), lisa jahu ja kuumuta, kuni jahu on kergelt pruunistunud. Lisa pidevalt segades vedelik, maitsesta soolaga ja hauta 5-10 minutit.

Sega juurde hapukoor ja kuumuta kaste uuesti läbi. Serveeri.

(Silvia Kalvik, Eesti rahvatoite, variant 1)

Lihtsam variant:

Pruunista jahu kergelt võis, lisa puljong ja hapukoor. Keeda umbes 5 minutit ja maitsesta.

(Salme Masso, Kokaraamat, variant 2)

Pildi tegi QSTI.

LISA KOMMENTAAR

qsti
postitatud 07.06.2010 18:55

Teise variandi järgi tehes saab hea paksu ja rammusa kastme.

Jaanika J.
postitatud 17.02.2024 13:17

Kruubipuder, pikkpoiss, soe soust ja garneering