Valmista puuviljadega jõulukeeks vähemalt paar päeva kuni nädal enne serveerimist. Hoia laualepanekuni fooliumisse keeratuna külmas. Keeks muutub seistes aina paremaks.
Määri kaheliitrine rõngasvorm võiga ja puista üle riivsaiaga.
Tõsta mõned kirsid ja terved pekanipähklid kaunistuseks kõrvale.
Tükelda šokolaad ja pähklid, lõika aprikoosid kääridega tükkideks. Tükelda kirsid.
Mõõda kaussi jahu ja sega hulka rosinad, aprikoosid ja kirsid. Lisa kardemon ja küpsetuspulber.
Vahusta või suhkruga, lisa vahustamist jätkates ükshaaval munad. Nüüd lisa šokolaad ja pähklid, puuvilja-jahusegu, konjak ja ananassikonserv koos vedelikuga. Sega tainas ühtlaseks, tõsta vormi ja küpseta 175-kraadises ahjus 1 tund ja 10 minutit.
Kummuta kook jahtunult vormist välja, keera fooliumisse ja pane külma.
Enne serveerimist sega kokku glasuuriained. Pane väikesesse kilekotti, lõika ühte nurka auk ja nõrista glasuur keeksile.
Kaunista pealt kirsside ja pekanipähklitega.
Retsept on Pere ja Kodu lisalehest "Pereköök" (Detsember 2001, Valged jõulud). Juuresoleva foto saatis kasutaja VERNANDA.
õhn oli küll paljulubav. mul olid miskid marjad juba ammu likööris ja miskid panin alles hommikul, saab siis näha, kas on ka maitses erinevust. pähkleid ei pannud, küll aga pisut martsipani. ja valget shokolaadi, aga see oli retseptis niikuinii.
Seisis nädala enne lahtilõikamist, parajalt muredaks oli muutunud. Sai töökaaslastelt väga kiitvaid hinnanguid. Kuid ma ilmselt jõuluks seda ei tee. Ananassikompoti tükid olid jätnud mõnusalt suured augud oma ümber ja see rikkus pilti :(
Puuviljakeeks
Valmista puuviljadega jõulukeeks vähemalt paar päeva kuni nädal enne serveerimist. Hoia laualepanekuni fooliumisse keeratuna külmas. Keeks muutub seistes aina paremaks.