Kohvi-toorjuustukook

Küpsisepurupõhjal tarretatud toorjuustukook, mõnusalt rikkalik ja tugeva kohvimaitsega. Liköörisisalduse ja tugeva kohvimaitse tõttu sobib eelkõige täiskasvanud koogisõpradele. 

Kogus
kaheteistkümnele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

200 g Digestive-küpsiseid

80 g võid

1 tl Nescafe lahustuvat kohvi pulbrit

Kate:

400 g maitsestamata toorjuustu

250 g hapukoort

85 g ehk 1 dl suhkrut

1 tl vanillisuhkrut

2 dl 35% rõõska koort

1 sl lahustuvat kohvi

1 sl "Vana Tallinna" likööri või kohvilikööri

8 lehte želatiini (või 2 sl pulbrit)

1 dl kanget kohvijooki

Kaunistuseks:

kohvioakujulist šokolaadi

Valmistamine

Purusta küpsised köögikombainis peeneks pulbriks. Sulata või ja sega juurde lahustuva kohvi pulber. Lisa küpsisepurule ja sega ühtlaseks. Suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva tordivormi põhja.

(Kui võimalik, siis küpseta põhja umbes 5 minutit 200-kraadises ahjus; lase täielikult jahtuda).

Pane želatiinilehed külma vette ligunema umbes 5 minutiks*. Siis sega ükshaaval kuuma kohvi hulka, kuni želatiinilehed on lahustunud. 

Samal ajal sega kausis toasoe toorjuust, hapukoor, suhkur, vanillisuhkur, kohvipulber ja liköör omavahel. Sega juurde želatiini-kohvisegu ja viimasena lisa vahustatud rõõsk koor. Sega õrnalt läbi.

Vooderda koogivormi servad küpsetuspaberiga. Kalla toorjuustusegu küpsisepurupõhjale ja lase külmkapis tarretuda vähemalt 4 tundi, soovitavalt järgmise päevani.

Kaunista šokolaadist kohviubadega.

* Kui eelistad kasutada želatiinipulbrit, siis sega see kohviga ja lase umbes 10 minutit paisuda. 

LISA KOMMENTAAR

lend
postitatud 28.01.2007 11:51

VÄGA MAITSEV! soovitan!

Maitseja!
postitatud 27.11.2012 12:54

Kolleeg küpsetas ja ausalt, viib keele alla :)!

Lille Mestiljainen
postitatud 14.02.2017 22:05

Väga maitsev, õnnestus suurepäraselt. Ainult želatiin tuleks paisutada külma kohviga ja pärast kuumutades sulatada. Maitse on mahedalt kohvine, tekstuur õhuline. Soovitan.

JuliaK
postitatud 22.02.2021 15:04

Väga mõnus kook ja maitses sööjatele väga :) Põhjaks olid mul suhkruvabad Digestive küpsised ja suhkru asemel erütritool. Vana Tallinnat läks 2 spl, aga teinekord paneks rohkemgi ;) Minu arust sobiks hästi ka meie Vabariigi sünnipäevaks teha.

Piimamamma
postitatud 08.07.2021 09:41

Ärge seda Nescafe lahustuvat kohvi küll kasutage, tehke kvaliteetne espresso kui on võimalik, kui ei ole siis tavaline kohv kärab kah. Nescafe annab väga intensiivse ja ebameeldiva maitse, proovige.

Pille
postitatud 13.03.2024 10:07

Raplamaa Sõnumid ajakirjanik Camilla Kännola tegi ka seda kooki (unustas küll siia viidata, aga las olla ;) ): https://sonumid.ee/2024/02/20/kohvi-toorjuustukook/

blanco
postitatud 15.09.2024 16:57

Väga hõrk. Eriti hea nüansi andsid kaunistuseks lisatud röstitud mandlilaastud.