Mustikajäätis mustikanapsuga

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Sügavkülmutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Mustikasüdamed:

150 g (sügavkülmutatud) mustikaid

1 sl sidrunimahla

150 g tuhksuhkrut

2 pastöriseeritud muna kollast

3 dl 35% rõõska koort

Mustikanapsud:

150 g mustikaid

2 dl värskelt pressitud apelsinimahla

1 dl vett

4 sl suhkrut

Valmistamine

Mustikajäätis:
kuumuta potis mustikad, sidrunimahl ja 100 g tuhksuhkrut keemiseni. Pane segu kausi kohale sõelale ja suru läbi sõela. Jahuta.

Vahusta munakollased ülejäänud tuhksuhkruga õhuliseks. Vahusta rõõsk koor ja lisa munavalgevahule.

Jaota jäätisesegu silikoonist südamekujulistesse või muudesse sobivatesse vormidesse. Pane vähemalt 6 tunniks sügavkülma.

Mustikanaps:
Sega potis mustikad, apelsinimahl, vesi ja suhkur ning keeda umbes 5 minutit. Suru kausi kohal läbi sõela ning kuumuta uuesti. Maitsesta ning jaota pitsidesse.

Serveeri kuuma mustikanapsu kõrvale jäätunud mustikasüdameid.

Taani Arla retsept (Blåbærishjerter med blåbærhotshot)

LISA KOMMENTAAR