Šokolaadi-piparkoogiparfee

Jõuluperioodi sobiv külm dessert.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Sügavkülmutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

150 g piimašokolaadi

2 piparkooki

0.5 dl suhkrut

3 munakollast

1 tl kaneeli

3 dl 35% rõõska koort

150 g Saare smetana hapukoort

Kaunistuseks:

purustatud piparkooke

Valmistamine

Sulata šokolaad tasasel kuumusel. Vahusta suhkur ja munakollased heledaks vahuks, lisa kaks peenestatud piparkooki. Sega sulanud valge šokolaadi hulka.
Vahusta rõõsk koor, lisa hapukoor. Sega ettevaatlikult šokolaadivahu hulka.

Kalla segu toidukilega vooderdatud vormi ja pane järgmise päevani sügavkülma.

Serveeri marjadega, peale puista piparkoogipuru.

Ruokala.tv retsept (November 2003, Piparkakku-maitosuklaa parfait), pildi tegi KOKKAMAS95.

LISA KOMMENTAAR

Kokkamas95
postitatud 25.01.2012 22:01

Kahe piparkoogi asemel panin 100 g piparkooke, sest kaks piparkooki on ikka liiga vähe selle koguse kohta. Kasutasin ümmargust silikoonist keeksivormi, parfeed jagus kaheksale. Ja tulemuseks oli väga maitsev parfee, eriti hea, kui lasta enne söömist parfeel veidi pehmeneda.