Sulata šokolaad tasasel kuumusel. Vahusta suhkur ja munakollased heledaks vahuks, lisa kaks peenestatud piparkooki. Sega sulanud valge šokolaadi hulka.
Vahusta rõõsk koor, lisa hapukoor. Sega ettevaatlikult šokolaadivahu hulka.
Kalla segu toidukilega vooderdatud vormi ja pane järgmise päevani sügavkülma.
Serveeri marjadega, peale puista piparkoogipuru.
Ruokala.tv retsept (November 2003, Piparkakku-maitosuklaa parfait), pildi tegi KOKKAMAS95.
Kahe piparkoogi asemel panin 100 g piparkooke, sest kaks piparkooki on ikka liiga vähe selle koguse kohta. Kasutasin ümmargust silikoonist keeksivormi, parfeed jagus kaheksale. Ja tulemuseks oli väga maitsev parfee, eriti hea, kui lasta enne söömist parfeel veidi pehmeneda.
Šokolaadi-piparkoogiparfee
Jõuluperioodi sobiv külm dessert.