Röstsibulakõrsikud

Röstitud sibulahelvestega maitsestatud krõbedad saiapulgad ehk 'grissini'.

Kogus
palju
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

250 g nisujahu

1 pakk kuivpärmi (ca 10-11 g)

1 tl soola

1 tl suhkrut

135 ml sooja vett (ca 42 C)

30 g oliiviõli

24 g pakk MEIRA röstitud sibulahelbeid

Valmistamine

Sega tainakausis jahu, kuivpärm, sool, suhkur ja röstitud sibulahelbed. Lisa soe vesi ja õli, sega ühtlaseks sitkeks tainaks. Vajadusel lisa veel lusikatäis vett või jahu.

Kata tainakauss puhta köögirätikuga ning lase soojas umbes tund aega kerkida.

Sõtku tainas kergelt jahusel laual läbi. Murra tainast sibulõunasuuruseid tükikesi ning veereta need käte abil pikkadeks kõrsikuteks (u 20-25 cm). Aseta ahjuplaadile ja lase veel veidi kerkida.

Küpseta 210-kraadises ahjus 10-15 minutit, kuni kõrsikud on kaunilt kuldsed.

Idee on Kätrini toidublogist. Retsept ilmus ka ajakirja Kodu & Aed 2012. a. novembrinumbris, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR