Austria toorjuustukook

Austria toorjuustukook peidab endas ka rosinaid ning mandleid.

Mõistliku hinnaga seemneid, pähkleid ja kuivatatud puuvilju leiate Germundi veebipoest. 

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

90 g võid

1.75 dl suhkrut

300 g maitsestamata toorjuustu

2 muna

2 dl hakitud mandleid (nt Germund)

2 sl mannat

1 sidrun

1 dl rosinaid (nt Germund)

Kaunistuseks:

tuhksuhkrut

kakaopulbrit

Valmistamine

Vahusta toasoe või, suhkur ja toorjuust ühtlaseks, lisa ükshaaval vahustades munakollased. Lisa riivitud sidrunikoor ja pressitud mahl, mandlid ja manna. Lase umbes 10 minutit paisuda.

Lisa rosinad ja viimasena sega ettevaatlikult juurde munavalgevaht.

Määri 20 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm võiga ja kalla tainas vormi.

Küpseta 200kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni kook on kaunilt pruun. Lülita ahi välja ja jata kook veel tunniks ajaks ahju.

Libista noaga koogi servad vormi küljest lahti ja libista kook alusele. Sõelu koogile kakaod ja kaunista (pabervormi abil) tuhksuhkruga.

Loe veel:

Retsept pärit soomlaste K-Marketi veebilehelt (Itävaltalainen juustokakku), pildi tegi Nami-Nami kasutaja Sonera.

LISA KOMMENTAAR

LG
postitatud 09.08.2018 00:16

Lihtne ja väga maitsev. Eriti pähklisõpradele :) Vorm olgu kindlasti Ø20cm, mitte suurem!