Väikesed kilukeerud

Soolane ja lihtne suupiste aastavahetuselauale või EV aastapäevaks. Hapukoor mahendab mõnusasti kilu maitset ja teeb pirukad mahlaseks.

Kogus
30 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
20 minutit
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

400 g pärmi-lehttainast

125 g karp anšoovise- või vürtsikilufileed

4 sl paksemat hapukoort

1 kimp tilli

Valmistamine

Peenesta vürtsikilu- või anšoovisefileed, hapukoor ja till köögikombainis ühtlaseks pastaks (või haki lihtsalt hästi peeneks ja sega).

Rulli lehttainas 5 mm paksuseks nelinurgaks ja lõika pikuti pooleks. Määri anšoovisepasta õhukeselt tainale ja keera pikemast servast tihedasti rulli.

Lõika 1 cm paksusteks viiludeks ja laota ahjuplaadile. Küpseta 225kraadises ahjus 10-12 minutit.

Nipid ja soovitused:

  • Vürtsikilu võiks olla pigem mahedapoolne (nn Skandinaavia kilu, Kipperi anšoovis jne), aga ka tavalise Pealinna kiluga jääb amps väga maitsev. 

Loe veel:

Retsept on soome ajakirjast Ruokamaailma (12/2003, Janssoninkiekot). Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 20.12.2023 09:22

Igati hea soolane suutäis. Meil oli võiga pärmi-lehttainas ja Briisi skandinaavia kilud.

Pille
postitatud 05.02.2025 19:04

Pilt ka: