Soolane ja lihtne suupiste aastavahetuselauale või EV aastapäevaks. Hapukoor mahendab mõnusasti kilu maitset ja teeb pirukad mahlaseks.
400 g pärmi-lehttainast
125 g karp anšoovise- või vürtsikilufileed
4 sl paksemat hapukoort
1 kimp tilli
Peenesta vürtsikilu- või anšoovisefileed, hapukoor ja till köögikombainis ühtlaseks pastaks (või haki lihtsalt hästi peeneks ja sega).
Rulli lehttainas 5 mm paksuseks nelinurgaks ja lõika pikuti pooleks. Määri anšoovisepasta õhukeselt tainale ja keera pikemast servast tihedasti rulli.
Lõika 1 cm paksusteks viiludeks ja laota ahjuplaadile. Küpseta 225kraadises ahjus 10-12 minutit.
Retsept on soome ajakirjast Ruokamaailma (12/2003, Janssoninkiekot). Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Igati hea soolane suutäis. Meil oli võiga pärmi-lehttainas ja Briisi skandinaavia kilud.
Pilt ka:
Väikesed kilukeerud
Soolane ja lihtne suupiste aastavahetuselauale või EV aastapäevaks. Hapukoor mahendab mõnusasti kilu maitset ja teeb pirukad mahlaseks.