Astelpajukissell krõbeda rukkipuruga

Päikesekollane kissell kohupiima või vahukoore ning krõbeda rukkipuruga sobib hästi ka pidulikuma perelõuna lõpetuseks. Talvisel ajal võid kasutada ka piparkoogipuru, samuti sobivad kaunistamiseks röstitud kaerahelbed või mandlilaastud.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

5 dl vett

170 g e 2 dl suhkrut

2 dl suhkruta astelpajupüreed või -mahla

2-3 sl kartulitärklist

Serveerimiseks:

vahukoort või kohupiimakreemi

või ja suhkruga praetud rukkileivapuru

Valmistamine

Pane vesi ja suhkur potti ja kuumuta keemiseni.

Sega kartulitärklis külma astelpajumehuga ühtlaseks, siis klopi vispliga kuuma suhkruvee hulka. Kuumuta pidevalt segades, kuni kissell paar korda mulksub.

Tõsta pott tulelt ja kalla magustoit pokaalidesse või kaussidesse. Puista peale veidi suhkrut.

Kaunista kissellportsud vahukooretupsu ja jahtunud rukkileivapuruga. 

Retsept ilmus ka ajakirja Kodu & Aed 2012. a. oktoobrinumbris, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Certu
postitatud 09.02.2014 13:29

Väga hea kissell. Mina teeks järgmisel korral veidi vedelama ehk kasutaks vähem tärklist.

Merle T @ FB
postitatud 21.10.2014 21:24

Nii ilusad ja isuäratavad värvid, et tahaks kohe proovida

OlgaKa
postitatud 21.10.2014 21:24

See näeb eriti isuäratav välja!

Jaanika
postitatud 17.10.2015 11:57

Mind huvitab hoopis klaasis olev jook. See näeb nii mõnus välja, ehk jagab keegi retsepti