Maitsev sügisõhtudessert värsketest viigimarjadest.
8 küpset suurt viigimarja
1 dl magusat Marsala veini
4 sl mett
suur lusikatäis võid
1 sidruni mahl
rõõska koort
Pane Marsala, mesi, või ja sidrunimahl väikesesse potti ja kuumuta keemiseni.
Tee viigimarjadesse sügavad ristisisselõiked ja aseta need üksteise kõrvale ahjuvormi. Kalla peale Marsala-meesiirup.
Küpseta 200-kraadises ahjus 20-25 minutit.
Serveeri soovi korral vahustatud rõõsa koorega.
Nigel Slateri retsept ilmus briti ajalehes Observer (26.10.2003, Roasted figs), siin veidi mugandatud kujul. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Maitsev!
Röstitud viigimarjad
Maitsev sügisõhtudessert värsketest viigimarjadest.