Röstitud viigimarjad

Maitsev sügisõhtudessert värsketest viigimarjadest.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

8 küpset suurt viigimarja

1 dl magusat Marsala veini

4 sl mett

suur lusikatäis võid

1 sidruni mahl

Serveerimiseks:

rõõska koort

Valmistamine

Pane Marsala, mesi, või ja sidrunimahl väikesesse potti ja kuumuta keemiseni.

Tee viigimarjadesse sügavad ristisisselõiked ja aseta need üksteise kõrvale ahjuvormi. Kalla peale Marsala-meesiirup.

Küpseta 200-kraadises ahjus 20-25 minutit.

Serveeri soovi korral vahustatud rõõsa koorega.

Loe veel:

Nigel Slateri retsept ilmus briti ajalehes Observer (26.10.2003, Roasted figs), siin veidi mugandatud kujul. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 24.09.2009 20:18

Maitsev!