Äkiline salat

Tuntud gripiravim :) ehk äkiline salat mädarõikast, tomatist, küüslaugust jms. Säilib külmkapis kuumatamata.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 kg tomatit

200 g värsket mädarõigast

50 g küüslauku

3 sl suhkrut

1 sl soola

1 sl 30% äädikat

Valmistamine

Aja tomat, mädarõigas ja küüslauk läbi hakkmasina. Sega juurde suhkur, sool ja äädikas, sega hoolega läbi.

Pane kuumutamata ja toorelt hoolikalt pestud purkidesse.

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Triibu
postitatud 07.08.2015 11:25

Meie peres nimetatakse seda kraami Antigripiiniks, ilmsetel põhjustel ;) Minu üks paremini õnnestuvaid ahjupraade valmib just selle seguga: määrid praetüki nt koodilõigu, selle möginaga paksult kokku ning jätad vähemalt üleöö maitsestuma. Järgmine päev küpsetad pikalt ja mõnuga. Tõeliselt suussulav liha tuleb!

Anu A @ FB
postitatud 12.08.2015 21:42

Veel pole proovinud teha,aga söönud olen küll......vääääääga hää oli :)

Aive U @ FB
postitatud 12.08.2015 21:42

Jah väga väärt salat,tasub proovida

Iriina K @ FB
postitatud 12.08.2015 21:43

Olen teinud. Tulemus supper - mädarõika purustamine nõuab üksjagu pisaraid. Soovitan teha õues, koduaias jne. Liha juurde parim.

Pille
posted on 12.08.2015 21:43

Iriina, ma kasutasin köögikombaini riiviplaati (peenemat poolt) ja see purustamine läks üsna libedalt..

Agnes R @ FB
postitatud 12.08.2015 21:44

iga aastane hoidiste lõpetamise salat, siis kui kõik muu on tehtud!

Maris T @ FB
postitatud 12.08.2015 21:45

Igal aastal teen, lihtsalt super mögin. Käib mul enavähem iga asja sisse. Eriti hea aasia toitudesse koos chilli ja ingveriga :)

Katrin L @ FB
postitatud 12.08.2015 22:12

Meil tehti kodus nõuka ajal, BAMilt Võrru kolinud inimestelt tuli tookord retsept. Ostsin selle 'pudi' tarbeks mädarõika purustamiseks elektrilise hakklihamasina. Panen Salvesti lastetoidupurkidesse ja hoian külmkapis. Säilitamise käigus see pisut nagu lahtub, aga kapis peab kogu aeg olemas olema.

Hille D @ FB
postitatud 12.08.2015 22:15

Olen teinud aastaid, mädarõika olen purustanud hakklihamasinaga mille otsa seotud kilekott

Sirle N @ FB
postitatud 12.08.2015 23:17

Olen teinud viimased 4-5 aastat ja hoian keldris, praegu ka veel paar purki seal alles, halvaks läinud ei ole aga maitse on lahjem kõvasti ja värv ei ole enam nii ilus punane vaid pigem heleroosa...Mädarõigast olen pannud tiba rohkem kui siin retseptis. Meesperele meeldib nii rohkem :)

Katri-Triin K @ FB
postitatud 13.08.2015 00:02

Tegime just eelmisel aastal (lugeda: mees purustas ja mina jaotasin purkidesse). Hea kraam! Meile meeldis eriti maitsestada sellega hapukoorekastet näiteks kotleti või muu lihalise toidupala kõrvale.

Inge
postitatud 21.08.2015 23:46

Kindlasti proovin teha.

M
postitatud 25.08.2015 17:47

Kas lihtsalt paljalt prae korvale kannatab seda ka süüa? :)

M
postitatud 25.08.2015 17:49

Ja kui palju ülaltoodud kogustest saab seda?

K
posted on 24.08.2019 22:38

umbes 1,5 liitrit

Akaatsia
postitatud 27.08.2015 08:56

Tehtud ja teen ikka ja jälle :)

Lihtsalt Mina
postitatud 27.08.2015 08:56

Ka iga aasta teen, aga küüslauku panen topelt rohkem ja nii juba aastaid.

Aire Rünk
postitatud 27.08.2015 23:43

Mina olen teinud ja väga hea on! Kas nohu vastu aitab ei oska öelda ;)

Ants
postitatud 28.08.2015 01:06

See...on üks lagipüss toode, soovitan soojalt kõigile :)

viivu
postitatud 29.08.2016 08:52

Tere Otsustan teha.,aga kas peab tomatil naha ää võtma?

Pille
posted on 29.08.2016 14:04

Viivu, ei ole vajalik - niikuinii ajad ju läbi hakklihamasina kõik!

Perenaine.
postitatud 29.08.2016 10:34

Kas äädika võib veiniäädika vastu vahetada?

Pille
posted on 29.08.2016 14:08

Teoreetiliselt küll, aga siis pead seda kõvasti rohkem lisada, see palju lahjem!

Kristiina
postitatud 29.08.2016 13:17

Kaua ta säilib ( ikkagi kuumutamata ) ja kui kaua seda avatud purki saab nokkida, seda ilmselt lusikaga ei söö niimoodi :)

kathrine
postitatud 31.08.2016 14:42

Pildil on sibul ka, see siis teise salati pilt. Sooviks pildil oleva salati retsepti kaa.

Pille
posted on 31.08.2016 14:46

kathrine - mina pildil sibulat ei näe ja kuna ma ise seda hoidist ja pilti tegin, siis võin ka kinnitada, et sibulat salatisse ei läinud. Ilmselt ajavad Sind segadusse need pikad peenikesed valged ribad? Need on köögikombaini riiviga peenestatud mädarõikaribad, mitte sibul. Ausalt.

Katrin
postitatud 02.09.2016 19:49

Kas purgis olevat mädarõigast ei tohi kasutada, kas siis salat ei säili?

Meelis Kuntu
postitatud 13.08.2017 22:19

Ma juba ütlesin nämmi nämmi

ise
postitatud 15.08.2017 23:39

Kas seda peab kuumutama voi toorelt purki?

Pille
posted on 16.08.2017 08:29

Kulla ise, kas tõesti annab seda lauset mitmeti mõista: "Pane kuumutamata ja toorelt hoolikalt pestud purkidesse."???

Jaanika
posted on 05.09.2019 09:57

Meil segatakse see hapukoorega või maitsestamata jogurtiga. Külmkaste kala jm kõrvale. Lapsed väga armastavad.

Kai
postitatud 16.08.2017 20:25

Tõesti väga hea!

Kristi Siimon
postitatud 17.08.2017 08:11

Tõepoolest on see väga hea!


postitatud 17.08.2017 12:58

Mina lisaks veel tomatipastat

Olga Smirnova
postitatud 18.08.2017 11:50

Pelmeenidega väga maitsev! Mul veel vanaema on seda teinud... aastaid-aastaid tagasi!

Peep
postitatud 21.09.2017 23:41

Huvitav...kas see kõlbab lihtsalt viina peale ka otse purgist ?

Pille
posted on 22.09.2017 11:10

No aga proovi järele, Peep, ega Sa muidu teada ei saa :)

Tõnu Märtik
postitatud 04.09.2019 22:08

Parim gemüüse mu meelest. Purgitäis korraga on mu norm. Paraku saadavus mu jaoks on katastroofiliselt harv. Itk.

Anne Kaasik
postitatud 05.09.2019 10:51

Tõeliselt hea salat.

Eddi Keldo
postitatud 05.09.2019 16:18

Imehea, teen aastaid

Neeme
postitatud 06.09.2019 18:23

Millises mahus peaks purke pesema selle koguse jaoks?

Sirly Juhkama
postitatud 06.09.2019 21:53

Mitu aastat teinud, mega hea asi, naabrinaiselt sain retsepti. Väärt kraam meie peres ja mul seisab keldris. On ka 2 aasta vanune purk ja ikka sama hea :)

Mari
postitatud 06.09.2019 22:31

Miks suhkur? See on üks jubedamaid asju, mida enda kehasse panna, veel enam haiguse ravis kasutada.

Elli Aus
postitatud 29.02.2020 09:54

Olen juba aastaid teinud - väga hea salat.

Eili Koni
postitatud 30.08.2020 20:57

See on hea asi, aga tegemisel võttis pisara silma!

Vilma Soonmann
posted on 31.08.2020 08:46

Mis Sa nüüd Eili! Pisarast asi kaugel! Nutta sai kõvasti :)

Sirje Saar
postitatud 31.08.2020 19:44

Lisasin ka 3 tšillikauna veel, nüüd eriti hea!