7 dl vett
4 dl mustikaid
0.5 dl suhkrut
2 sl kartulitärklist
1 dl vett
veidi vanilliekstrakti soovi korral
Sega potis vesi, mustikad ja suhkur. Keeda umbes 10 minutit, tõsta pott tulelt.
Sega kartulitärklis vähese veega, kalla see peene nirena pidevalt segades supi sisse. Kuumuta keemiseni, (soovi korral maitsesta vanilliga) ning kalla supp seejärel kaussi jahtuma*. Pinnale puista veidi suhkrut.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Meile meeldib ta just sellise mitte väga paksu ja mitte väga vedela joogina, mida saab otse klaasist või tassist juua.
Nämm, praegu joon ja naudin. Minu sünnipäevamaius :)
Kasutasin külmutatud mustikaid ja seega panin suhkrut topelt koguse, kuna muidu tundus liiga hapu.
Tegin täpselt retsepti järgi ja olen tulemusega väga rahul. Parajalt mustikane, parajalt magus ja parajalt hea konsistentsiga. Kindlasti läheb kordamisele.
Väga hea retsept! Mitmendat korda valmib mustikasupp selle järgi. Külmutatud marjadega tehes panen samuti suhkrut topelt.
Just hakkan lastele tegema.. ja see soovitus lumises rabas otse termosest..on vägagi ahvatlev ja vajab järgi proovimist :)
Kati, no tänavu on hetkel nii mõneski rabas ilmselt veel lumi täitsa olemas, nii et saabki lumises rabas proovida :)
Tegin mustsõstardega ja saumikserdasin ka läbi ning tuli väga mõnus jook. Kindlasti teen veel.
Mõnus mustikasupp
Põhjanaabrite mustikasuppi võib serveerida nii magustoiduna kui ka maitsva joogina.