Mõnus mustikasupp

Põhjanaabrite mustikasuppi võib serveerida nii magustoiduna kui ka maitsva joogina.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

7 dl vett

4 dl mustikaid

0.5 dl suhkrut

2 sl kartulitärklist

1 dl vett

veidi vanilliekstrakti soovi korral

Valmistamine

Sega potis vesi, mustikad ja suhkur. Keeda umbes 10 minutit, tõsta pott tulelt.

Sega kartulitärklis vähese veega, kalla see peene nirena pidevalt segades supi sisse. Kuumuta keemiseni, (soovi korral maitsesta vanilliga) ning kalla supp seejärel kaussi jahtuma*. Pinnale puista veidi suhkrut.

Nipid ja soovitused:

  • Loomulikult võib mustikasuppi ka soojalt tarbida, nt lumises rabas otse termosest :)

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Elis
postitatud 13.01.2010 09:10

Meile meeldib ta just sellise mitte väga paksu ja mitte väga vedela joogina, mida saab otse klaasist või tassist juua.

Eva
postitatud 15.02.2010 19:31

Nämm, praegu joon ja naudin. Minu sünnipäevamaius :)

Merka
postitatud 07.02.2011 13:20

Kasutasin külmutatud mustikaid ja seega panin suhkrut topelt koguse, kuna muidu tundus liiga hapu.

Kadri
postitatud 13.07.2013 19:22

Tegin täpselt retsepti järgi ja olen tulemusega väga rahul. Parajalt mustikane, parajalt magus ja parajalt hea konsistentsiga. Kindlasti läheb kordamisele.

Kaare
postitatud 29.12.2015 13:38

Väga hea retsept! Mitmendat korda valmib mustikasupp selle järgi. Külmutatud marjadega tehes panen samuti suhkrut topelt.

Kati
postitatud 20.04.2017 17:43

Just hakkan lastele tegema.. ja see soovitus lumises rabas otse termosest..on vägagi ahvatlev ja vajab järgi proovimist :)

Pille
postitatud 21.04.2017 07:23

Kati, no tänavu on hetkel nii mõneski rabas ilmselt veel lumi täitsa olemas, nii et saabki lumises rabas proovida :)

Kerson
postitatud 30.11.2018 21:25

Tegin mustsõstardega ja saumikserdasin ka läbi ning tuli väga mõnus jook. Kindlasti teen veel.