Soolatud kanakoivad

Kogus
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

12 tk kanakoiba (u 1,2 kg)

3 sl jämedat soola

1 sl suhkrut

100 g võid

6 tk tervet nelki

Valmistamine

Pane kanakoivad eelmisel päeval soolduma. Pese ja kuivata kanakoivad. Sega kilekotis sool ja suhkur, lisa kanakoivad ja keera kott kinni. Raputa kotti hoolega, nii et kanakoivad oleksid soola-suhkru seguga kaetud. Pane vähemalt üheks ööpäevaks külmkappi.
Loputa kanakoivad külma veega ja kuivata hoolega.
Kuumuta või suures haudepotis kuldseks. Pruunista kanakoivad jaokaupa ümberringi (u 2 minutit).
Pane koivad uuesti potti, lisa nelgiterad. Hauta võis tasasel tulel kaanega potis umbes 30 minutit.
Laota kanakoivad ahjurestile. Aseta rest küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 250-kraadise ahju ülaosas umbes 10 minutit, kuni koivad on kuldsed ja krõbedad.
Serveeri soojalt. Kõrvale sobib röstitud rukkileib, põld-võõrkapsas ja jõhvikasalat.
LISA KOMMENTAAR