Pane kanakoivad eelmisel päeval soolduma. Pese ja kuivata kanakoivad. Sega kilekotis sool ja suhkur, lisa kanakoivad ja keera kott kinni. Raputa kotti hoolega, nii et kanakoivad oleksid soola-suhkru seguga kaetud. Pane vähemalt üheks ööpäevaks külmkappi.
Loputa kanakoivad külma veega ja kuivata hoolega.
Kuumuta või suures haudepotis kuldseks. Pruunista kanakoivad jaokaupa ümberringi (u 2 minutit).
Pane koivad uuesti potti, lisa nelgiterad. Hauta võis tasasel tulel kaanega potis umbes 30 minutit.
Laota kanakoivad ahjurestile. Aseta rest küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 250-kraadise ahju ülaosas umbes 10 minutit, kuni koivad on kuldsed ja krõbedad.
Serveeri soojalt. Kõrvale sobib röstitud rukkileib, põld-võõrkapsas ja jõhvikasalat.
Soolatud kanakoivad