1 suur küdoonia ehk aiva
1.5 dl kuiva valget veini
2 sl suhkrut
1 väike rosmariinioks
soola ja musta pipart
Koori küdoonia, lõika viiludeks ja eemalda seemned.
Sega potis vein ja suhkur ning kuumuta tasasel tulel, kuni suhkur on sulanud. Lisa küdooniaviilud, rosmariin ja vajadusel veidi vett, nii et küdooniaviilud oleksid peaaegu kaetud. Hauta tasasel tulel, kuni küdoonia on pehme, sega aeg-ajalt. Vedelik peaks olema redutseerunud ja siirupjas. Eemalda rosmariinioks.
Kuumuta grillahi. Torgi pardinahk kahvliga läbi ja maitsesta hoolega. Küpseta, nahk ülalpool, kuni pardinahk on pruunistunud ja krõbe. Keera ringi, pintselda õliga ja küpseta 6-10 minutit, kuni liha on seest just küpsenud.
Lase umbes 5 minutit väljalülitatud ahjus seista, siis lõika õhukesteks viiludeks.
Kuumuta küdooniasegu uuesti läbi, lisades potti pardifileede küpsetamisel eraldunud vedelik.
Aseta pardifileed vaagnale, tõsta küdooniad ümber pardi. Kalla peale redutseerunud siirup ja serveeri.
Pildi tegi Britt Paju (Noad-kahvlid).
Pardifileed küdooniaga