Praetud juust Saganaki

"Saganaki" on väike sangadega vorm, milles Kreekas seda praetud juustu tihti ka serveeritakse.

Kogus
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
5 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

250 g kõvemat juustu - nt

kefalotyri, kasseri, Gruyere, halloumi juustu või grilljuustu

praadimiseks võid või õli

sidrunimahla

musta pipart

Valmistamine

Lõika juust 1 cm viiludeks või umbes 1,5-2 cm kuubikuteks.

Kuumuta praepannil või või õli, lisa juustuviilud. Alanda kuumust ja prae 1-2 minutit, kuni juust kergelt pruunistub.

Pigista juustule sidrunimahla, maitsesta pipraga ning serveeri värske nisuleivaga.

Nipid ja soovitused:

  • Mõned allikad soovitavad juustuviile enne praadimist kergelt jahus veeretada.
  • Valmis saganakile võib lisaks piprale ka punet peale riputada.
LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 31.10.2010 03:36

Kasutasin ka poolakate grilljuustu.Mõnus amps!