Röstitud salatsigur

Kogus
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

6 pikuti poolitatud salatsigurit e. endiiviat

1 sidrun

1 sl suhkrut

50 g magedat võid

1 sl oliiviõli

Valmistamine

Pane siguripoolikud suurde potti, kata külma veega. Lisa sidrunimahl ja suhkur, kuumuta keemiseni ning keeda 10 minutit, kuni aedviljad on pehmed. Nõruta hoolega.

(Kui soovid hiljem küpsetada, siis kata toidukilega ja hoia külmkapis).

Kuumuta pannil oliivõli ja või kuldseks. Lisa sigurid ja prae mõõdukal kuumusel 2-3 minutit mõlemalt poolt.

Serveeri kuumalt. Mõrkjad sigurid sobivad meega röstitud singi ja magusa porgandipüreega.

Loe veel:

Retsept on Briti ajakirjast Waitrose, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Merx
postitatud 11.12.2023 17:39

Mind natuke häiris see mõrkjas maitse, aga tegelikult oli natuke põnev ka.